EVRY

EVRY och Handelsbanken Norge ingår ett omfattande avtal

Dela

(Stockholm, 12 december 2016) EVRY och Handelsbanken Norge har ingått ett omfattande strategiskt avtal för leverans av nästa generation kärnbank- och betalningslösningar. Som en del av avtalet kommer EVRY fortsätta att leverera bank- och driftstjänster, korttjänster, print- och informationstjänster. Det samlade värdet uppgår till cirka NOK 700 miljoner under en period av fem år. Avtalet har en option att förlängas ytterligare två år.

Wiljar Nesse, EVP Financial Services i EVRY
Wiljar Nesse, EVP Financial Services i EVRY

Genom det nya avtalet kommer EVRY leverera en komplett lösningsportfölj för Handelsbanken. Kostnadseffektiva och moderna lösningar ska hjälpa Handelsbanken att uppnå fortsatt tillväxt på den norska marknaden. Med det nya avtalet uppfyller EVRY Handelsbankens krav på förenkling och förutsägbarhet i leveranser. EVRY möter samtidigt kraven på kvalitet och compliance, och ger tillgång till innovativa och framtidsorienterade banklösningar.

Handelsbanken är beslutsamma om att leverera digitala och användarvänliga tjänster till sina kunder. För att kunna erbjuda framtidens bank, har Handelsbanken valt en komplett tjänst som inkluderar nästa generation kärnbank- och betalningslösningar från EVRY.

– Handelsbanken ska även framöver ha mycket nöjda kunder. Det säkerställer vi genom personlig rådgivning, lokal närvaro och goda digitala lösningar. Kundernas krav på lösningar utvecklas ständigt och vi anpassar därför kontinuerligt våra tjänster för att kunna leverera en god bankupplevelse. Avtalet med EVRY är ett avgörande bidrag i detta arbete. Tillsammans kommer vi att bygga en kostnadseffektiv plattform för modern bankdrift med digitala lösningar som uppfyller både nuvarande och framtida behov, säger Gry Haugo Killingstad, chef för infrastruktur på Handelsbanken Norge.

– Handelsbanken är en av de banker i Norge som levererar bäst resultat både när det gäller ekonomi och kundnöjdhet. Det är en stor förtroendeförklaring att banken önskar att fortsätta med våra digitala banktjänster samtidigt som de satsar strategiskt på nästa generation kärnbank- och betalningslösningar från EVRY. Detta kommer att ge Handelsbanken en modern och kundcentrisk kärnbank med många möjligheter för goda kundlösningar. Vi ser fram emot att fortsätta det goda samarbetet med Handelsbanken, säger Wiljar Nesse, koncerndirektör för Financial Services i EVRY.

- Som Handelsbanken, ser vi att fler banker är i process med att införa moderna kärnbanksystem för att stå bättre rustade att möta kundernas förväntningar av en mer personlig och digital upplevelse. De avtal som vi har ingått på nästa generation kärnbank- och betalningslösningar, bekräftar att vi har mycket konkurrenskraftiga lösningar. Detta ger oss en solid grund för fortsatt nordisk tillväxt under många år framöver, säger Nesse.

EVRYs nya kärnbanklösningar levereras som komponenter baserade på industristandard. Utvecklingsstrategin och implementeringsmetodiken är förankrad genom ett tätt samarbete med BIAN-nätverket (Banking Industry Architecture Network), där EVRY är den enda nordiska IT-tjänsteleverantören som är medlem. Modern arkitektur och standarder, som bland annat ISO 20022, säkerställer att lösningarna är flexibla, kostnadseffektiva och anpassade för att uppfylla internationella krav. Lösningarna kan levereras som SaaS-tjänster från EVRY, eller som komponenter installerade hos banken.

Om avtalet

Det nya avtalet gäller från 1 januari 2017 och fram till 31 december 2021. Avtalet har en option att förlängas med ytterligare två år. Avtalet representerar ett samlat kontraktsvärde på cirka NOK 700 miljoner under de kommande fem åren. 

Kontaktpersoner

Wiljar Nesse, EVP Financial Services, EVRY, tel. +47 934 48 116
Viola Hellström, VP Communications Financial Services, EVRY, tel. + 46 73 708 17 27
Gry Haugo Killingstad, chef infrastruktur, Handelsbanken Norge, tel. +47 971 556 65

Om Handelsbanken
Handelsbanken i Norge är en av de ledande bankerna både på privat - och företagsmarknaden. I Norge, har Handelsbanken 232 miljarder NOK i utlåning. Handelsbanken är representerad i hela landet med 50 kontor och cirka 750 anställda. Förutom traditionella banktjänster, erbjuder Handelsbanken tjänster inom livförsäkring, kapitalförvaltning och värdepapper (obligationer och valuta, aktiemäkleri, corporate finance). Handelsbanken i Norge är en del av Svenska Handelsbanken, en ledande nordisk universalbank. Koncernen har 11 500 anställda på över 800 kontor i över 20 länder. Banken grundades 1871. Huvudkontoret ligger i Stockholm. Banken är noterat på Stockholmsbörsen. www.handelsbanken.no

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Wiljar Nesse, EVP Financial Services i EVRY
Wiljar Nesse, EVP Financial Services i EVRY
Ladda ned bild

Länkar

Om

EVRY
EVRY
Ekensbergsvägen 113
171 79 Solna

+46 10 588 00 00https://www.evry.se

EVRY är ett ledande IT-företag på den nordiska marknaden med lokal närvaro på 50 orter. Genom en hög verksamhetskompetens från en rad branscher skapar EVRY värde för våra kunders affärer samtidigt som vi bidrar till utvecklingen av samhället. Vi hjälper våra kunder att få konkret nytta av IT genom hela värdekedjan, från lösningar och konsulttjänster till outsourcing.

EVRYs ungefär 9 000 medarbetare kombinerar lokal närvaro med en global leveransmodell och är ett bevis på att nordiska kunder får bäst service av dem som har en sann förståelse för nordiska företags förutsättningar och utmaningar. EVRY har en årlig omsättning på nästan 13 miljarder SEK och ägs av investmentbolaget Apax. Den svenska verksamheten har en årlig omsättning på ca 3,6 miljarder SEK och finns på 25 orter med 2 300 medarbetare.

Följ EVRY

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från EVRY

Handelsbanken i Finland och EVRY ingår ett strategiskt avtal13.12.2018 06:51Pressmeddelande

(Stockholm, 13 december 2018) Handelsbanken Finland och EVRY har ingått ett avtal för leverans av nästa generation kärnbank- och betalningslösningar. Det samlade kontraktsvärdet uppgår till cirka NOK 650 miljoner under en period av åtta år (och i tillägg en option på två år). Detta är ett viktigt steg för EVRY i den finska marknaden för företagets strategi om att fortsätta växa i Norden och internationellt.

Mer innovation och bättre tjänster för digitala anställda hos SpareBank 112.11.2018 12:00Pressmeddelande

(Oslo den 12 november 2018) SpareBank 1 Alliansens nya samarbete med EVRY i samband med digitala arbetsplatstjänster är avsett att möjliggöra mer innovation och bättre service för anställda. Under det nya fyraåriga avtalet kommer EVRY att tillhandahålla server- och klientoperationstjänster detta inkluderar alternativ för bankerna i Alliansen att få tillgång till tjänster som beredskapslösningar och offentliga och privata molntjänster.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum