EVRY

EVRY och MONOBANK ingår långsiktigt avtal om kreditkorttjänster

Dela

(Stockholm, 21 augusti, 2017) EVRY och MONOBANK har ingått avtal om kreditkorttjänster som ska bidra till MONOBANKs fortsatta expansion. Avtalet sträcker sig över fem år, med option på ytterligare två år.

Christer Jonsson, SVP Cards i EVRY Financial Services
Christer Jonsson, SVP Cards i EVRY Financial Services

MONOBANK är en oberoende digital bank med kontor i Bergen, och som startade sin verksamhet i november 2015. Enligt avtalet ska EVRY leverera allt från fysiska och virituella kreditkort till mobila betalningar, kortproduktion och tillhörande tjänster som kortadministration, autorisationsprocessering, transaktionsövervakning och säkerhetslösningar för att förhindra bedrägerier. MONOBANK kommer själva att utveckla appar och webb lösningar för sina kortkunder baserat på EVRYs tjänster.

Geografisk expansion är en viktig del av MONOBANKs tillväxtstrategi. Banken vill erbjuda kreditkort både till nya och existerande kunder och har nyligen ingått avtal om att leverera kreditkort kopplat till Eurobonus för Widerøes kunder.

"Vi är beroende av innovativa och robusta tjänster som möjliggör nyskpande betaltjänster. MONOBANK ska ha de mest nöjda kunderna på marknaden och det möjliggörs genom att vi tillsammans med EVRY utvecklar nya och smartare lösningar för kortbetalning. Avtalet med EVRY ger oss förutsägbarhet och tillgång till nya och framtidsinriktade lösningar. Vi får samtidigt en effektiv plattform och en partner med djup kompetens inom bank. Detta tillsammans med EVRYs erfarenhet och vilja att vidareutveckla sina produkter och tjänster för att stödja vår kreditkortssatsning var av avgörande betydelse för vårt val av samarbetspartner. Vi är övertygade om att detta samarbete kommer bidra till att uppfylla våra innovations- och affärsmål", säger Martin Valland, CTO i MONOBANK.

”MONOBANK har som målsättning att leverera den bästa kundupplevelsen och anser att den bästa banken skapas tillsammans med kunderna. Med EVRY får banken tillgång till stabila, flexibla och kostnadseffektiva tjänster, vilket gör det möjligt att expandera geografiskt och ta nya tjänster snabbare till marknaden. MONOBANK kommer dra nytta av vår specialistkunskap, bredden i vår erbjudande och kvaliteten i våra leveranser. Vi kommer göra korthanteringen enkel och effektiv och ge bankens kunder det senaste inom kortteknologi, vilket tryggar deras korttransaktioner", säger Christer Jonsson, SVP Cards i EVRY Financial Services. I tillägg till MONOBANK har EVRY ingått motsvarande avtal med andra nyetablerade utmanarbanker.


"EVRY har under många år byggt upp en unik position som strategisk samarbetsspartner till banksektorn. Vi har marknadens mest omfattande tjänsteportfölj på kortområdet, och levererar till mer än 100 kortutgivare i 12 länder. Det finns en stor potential för oss att växa inom detta område, både genom att bredda våra leveranser till befintliga kunder och genom att vinna nya som detta avtal med MONOBANK", säger Wiljar Nesse, koncerndirektör för EVRY Financial Services.
https://monobank.no - https://monobank.fi/fi/ 

Kontaktpersoner
Wiljar Nesse, EVP Financial Services EVRY, tel.  +47 934 48 116
Christer Jonsson, SVP Cards Financial Services EVRY, tel: + 46 70 333 3040 
Viola Hellström, VP Communications Financial Services, EVRY, tel: + 46 73 708 1727
Martin Valland,  CTO, MONOBANK, tel: + 47 40 200 800

Om MONOBANK
MONOBANK är en nätbaserad bank med kontor i Bergen som erbjuder lån utan säkerhet och högräntekonton på norska och finska marknaderna. Banken öppnade den 19 november 2015 och är cirka 35 anställda med lång erfarenhet inom finansbranschen. Banken är registrerad hos Merkur Market med ticker MONO-ME och tilldelades tidigare i år certifikatet "Great Place to Work" för sin enastående arbetsmiljö.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Christer Jonsson, SVP Cards i EVRY Financial Services
Christer Jonsson, SVP Cards i EVRY Financial Services
Ladda ned bild

Länkar

Om

EVRY
EVRY
Ekensbergsvägen 113
171 79 Solna

+46 10 588 00 00https://www.evry.se

Om EVRY
EVRY är ett ledande nordiskt IT-tjänst- och programvarubolag med mer än 10 000 kunder i både privat och offentlig sektor. Mer än fem miljoner människor i de nordiska länderna använder dagligen lösningar som levereras av EVRY. Genom en stark lokal närvaro med djup teknisk och affärsmässig insikt är EVRY en drivande kraft för kundens innovation och förnyelse. EVRY hade 2016 en omsättning på NOK 12,2 miljarder och cirka 8 500 medarbetare i nio länder. Huvudkontoret ligger i Fornebu utanför Oslo och aktien är noterad på Oslobörsens huvudlista. www.evry.com.

Följ EVRY

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste pressmeddelandena från EVRY

EVRY ingår avsiktsförklaring om köp av Samlink för att stärka sin position i den finska bankmarknaden29.3.2017 11:32Pressmeddelande

(Oslo/Helsinki 29. mars 2017) EVRY har tecknat en avsiktsförklaring och är i exklusiva diskussioner om att förvärva Oy Samlink Ab, en ledande leverantör av IT-lösningar till banker i Finland. Som en del av dessa diskussioner kommer 50 banker, som i dag betjänas av Samlink, välja EVRYs kärnbankslösning som framtida IT-plattform. Ambitionen är dessutom att växa vidare i den finska marknaden.

EVRY stärker sin satsning på molntjänster och ingår samarbete med Amazon14.12.2016 09:00Pressmeddelande

(Oslo den 14 december 2016) EVRY stärker sitt fokus på molntjänster och ingår i ett samarbete med Amazon Web Services (AWS) för att kunna leverera AWS Cloud till sina över 10.000 kunder i nio länder. Enligt färska siffror från IDC kommer offentliga molntjänster växa med nästan 19% årligen under de kommande fem åren. Företag letar därför nu efter en pålitlig partner som kan förflytta deras traditionella IT-miljöer till molnbaserade lösningar och säkerställa en framgångsrik digital omvandling.

EVRY och Handelsbanken Norge ingår ett omfattande avtal12.12.2016 07:10Pressmeddelande

(Stockholm, 12 december 2016) EVRY och Handelsbanken Norge har ingått ett omfattande strategiskt avtal för leverans av nästa generation kärnbank- och betalningslösningar. Som en del av avtalet kommer EVRY fortsätta att leverera bank- och driftstjänster, korttjänster, print- och informationstjänster. Det samlade värdet uppgår till cirka NOK 700 miljoner under en period av fem år. Avtalet har en option att förlängas ytterligare två år.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum