EVRY

EVRY stärker sin satsning på molntjänster och ingår samarbete med Amazon

Dela

(Oslo den 14 december 2016) EVRY stärker sitt fokus på molntjänster och ingår i ett samarbete med Amazon Web Services (AWS) för att kunna leverera AWS Cloud till sina över 10.000 kunder i nio länder. Enligt färska siffror från IDC kommer offentliga molntjänster växa med nästan 19% årligen under de kommande fem åren. Företag letar därför nu efter en pålitlig partner som kan förflytta deras traditionella IT-miljöer till molnbaserade lösningar och säkerställa en framgångsrik digital omvandling.

EVRY har en stark lokal närvaro i Norden, visar en bred kompetens inom AWS erbjudanden, och en gedigen kunskap om offentlig sektor. Amazon lanserade ett partnerprogram för offentlig sektor (AWS Public Sector Partner Program) på sin konferens re:Invent i slutet av november. De företag som, tillsammans med EVRY, ingår i partnerprogrammet får förutsättningar för att leverera molntjänster till statliga myndigheter, utbildningsverksamhet och ideell sektor.

EVRYs kunder inom offentlig sektor får tillgång till AWS kompletta portfölj med infrastruktur-, moln- och plattformstjänster. EVRY kommer också att erbjuda rådgivning, arkitektur, design, implementering och drift för hela AWS-molnet med egna certifierade konsulter i Norge, Sverige och Indien. Kombinationen av EVRYs gedigna branschkunskap och tekniska kunnande på AWS ger EVRY ett starkt erbjudande som hjälper kunderna både strategiskt och operativt när de förflyttar sina IT-miljöer till moderna molntjänster.

"Vårt mål är att hjälpa våra kunder att påskynda sin förmåga att vara innovativa och att öka deras värdeskapande. Att använda molntjänster på rätt sätt är en förutsättning för att de ska kunna uppnå dessa mål. Vi förstärker därför vårt erbjudande genom möjlighet att arbeta i AWS-molnet, som är en av de största molnleverantörer i världen ", säger Björn Ivroth, koncernchef på EVRY.

Stark tillväxt inom molntjänster innebär att tillgång till rätt kompetens, verktyg och metoder blir avgörande. För att möta den starka efterfrågan etablerade EVRY tidigare i år en särskild nordisk specialistenhet, EVRY Cloud Services, som har till uppgift att säkerställa att kunder har tillgång till den bästa expertisen och de bästa lösningar.

"Snabba förändringar är den nya verkligheten för såväl företag som offentlig sektor. För att accelerera sitt resultat behöver kunder en flexibel infrastruktur med molntjänster anpassade efter deras behov. Genom att samarbeta med AWS och etablering av vår starka kompetens inom molntjänster, har EVRY de resurser som behövs för en snabb och säker molntransformation ", säger Tuomo Louhivuori, EVRY Cloud Services.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

EVRY
EVRY
Ekensbergsvägen 113
171 79 Solna

+46 10 588 00 00https://www.evry.se

Om EVRY
EVRY är ett ledande nordiskt IT-tjänst- och programvarubolag med mer än 10 000 kunder i både privat och offentlig sektor. Mer än fem miljoner människor i de nordiska länderna använder dagligen lösningar som levereras av EVRY. Genom en stark lokal närvaro med djup teknisk och affärsmässig insikt är EVRY en drivande kraft för kundens innovation och förnyelse. EVRY hade 2016 en omsättning på NOK 12,2 miljarder och cirka 8500 medarbetare i nio länder. Huvudkontoret ligger i Fornebu utanför Oslo och aktien är noterad på Oslobörsens huvudlista. 

 

 

 

 

 

 

Följ EVRY

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från EVRY

Mer innovation och bättre tjänster för digitala anställda hos SpareBank 112.11.2018 12:00Pressmeddelande

(Oslo den 12 november 2018) SpareBank 1 Alliansens nya samarbete med EVRY i samband med digitala arbetsplatstjänster är avsett att möjliggöra mer innovation och bättre service för anställda. Under det nya fyraåriga avtalet kommer EVRY att tillhandahålla server- och klientoperationstjänster detta inkluderar alternativ för bankerna i Alliansen att få tillgång till tjänster som beredskapslösningar och offentliga och privata molntjänster.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum