EVRY

EVRY stärker sin satsning på molntjänster och ingår samarbete med Amazon

Dela

(Oslo den 14 december 2016) EVRY stärker sitt fokus på molntjänster och ingår i ett samarbete med Amazon Web Services (AWS) för att kunna leverera AWS Cloud till sina över 10.000 kunder i nio länder. Enligt färska siffror från IDC kommer offentliga molntjänster växa med nästan 19% årligen under de kommande fem åren. Företag letar därför nu efter en pålitlig partner som kan förflytta deras traditionella IT-miljöer till molnbaserade lösningar och säkerställa en framgångsrik digital omvandling.

EVRY har en stark lokal närvaro i Norden, visar en bred kompetens inom AWS erbjudanden, och en gedigen kunskap om offentlig sektor. Amazon lanserade ett partnerprogram för offentlig sektor (AWS Public Sector Partner Program) på sin konferens re:Invent i slutet av november. De företag som, tillsammans med EVRY, ingår i partnerprogrammet får förutsättningar för att leverera molntjänster till statliga myndigheter, utbildningsverksamhet och ideell sektor.

EVRYs kunder inom offentlig sektor får tillgång till AWS kompletta portfölj med infrastruktur-, moln- och plattformstjänster. EVRY kommer också att erbjuda rådgivning, arkitektur, design, implementering och drift för hela AWS-molnet med egna certifierade konsulter i Norge, Sverige och Indien. Kombinationen av EVRYs gedigna branschkunskap och tekniska kunnande på AWS ger EVRY ett starkt erbjudande som hjälper kunderna både strategiskt och operativt när de förflyttar sina IT-miljöer till moderna molntjänster.

"Vårt mål är att hjälpa våra kunder att påskynda sin förmåga att vara innovativa och att öka deras värdeskapande. Att använda molntjänster på rätt sätt är en förutsättning för att de ska kunna uppnå dessa mål. Vi förstärker därför vårt erbjudande genom möjlighet att arbeta i AWS-molnet, som är en av de största molnleverantörer i världen ", säger Björn Ivroth, koncernchef på EVRY.

Stark tillväxt inom molntjänster innebär att tillgång till rätt kompetens, verktyg och metoder blir avgörande. För att möta den starka efterfrågan etablerade EVRY tidigare i år en särskild nordisk specialistenhet, EVRY Cloud Services, som har till uppgift att säkerställa att kunder har tillgång till den bästa expertisen och de bästa lösningar.

"Snabba förändringar är den nya verkligheten för såväl företag som offentlig sektor. För att accelerera sitt resultat behöver kunder en flexibel infrastruktur med molntjänster anpassade efter deras behov. Genom att samarbeta med AWS och etablering av vår starka kompetens inom molntjänster, har EVRY de resurser som behövs för en snabb och säker molntransformation ", säger Tuomo Louhivuori, EVRY Cloud Services.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

EVRY
EVRY
Ekensbergsvägen 113
171 79 Solna

+46 10 588 00 00https://www.evry.se

Om EVRY

EVRY är ett ledande IT-företag på den nordiska marknaden med lokal närvaro på 50 orter. Genom en hög verksamhetskompetens från en rad branscher skapar EVRY värde för våra kunders affärer samtidigt som vi bidrar till utvecklingen av samhället. Vi hjälper våra kunder att få konkret nytta av IT genom hela värdekedjan, från lösningar och konsulttjänster till outsourcing.

EVRYs ungefär 9 000 medarbetare kombinerar lokal närvaro med en global leveransmodell och är ett bevis på att nordiska kunder får bäst service av dem som har en sann förståelse för nordiska företags förutsättningar och utmaningar. EVRY har en årlig omsättning på nästan 13 miljarder SEK och ägs av investmentbolaget Apax. Den svenska verksamheten har en årlig omsättning på ca 3,6 miljarder SEK och finns på 25 orter med 2 300 medarbetare.

 

 

 

Följ EVRY

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från EVRY

EVRY ASA: Fortsatt omsättningstillväxt och kraftigt förbättrad marginal jämfört med föregående år1.11.2017 11:25Pressmeddelande

(Fornebu den 1 november 2017) EVRY rapporterade en ökad omsättning samt ökade marginaler för det tredje kvartalet 2017 jämfört med samma kvartal föregående år. Företaget har upplevt positiv intäktstillväxt inom alla affärssegment under tredje kvartalet 2017 och de förbättrade marginalerna är resultatet av en effektiv affärsmodell och genomförandet av alla strategiska åtgärder som har inletts de senaste kvartalen.

EVRY ingår avsiktsförklaring om köp av Samlink för att stärka sin position i den finska bankmarknaden29.3.2017 11:32Pressmeddelande

(Oslo/Helsinki 29. mars 2017) EVRY har tecknat en avsiktsförklaring och är i exklusiva diskussioner om att förvärva Oy Samlink Ab, en ledande leverantör av IT-lösningar till banker i Finland. Som en del av dessa diskussioner kommer 50 banker, som i dag betjänas av Samlink, välja EVRYs kärnbankslösning som framtida IT-plattform. Ambitionen är dessutom att växa vidare i den finska marknaden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum