EVRY

EVRY tecknar nytt omfattande outsourcingavtal med NCC

Dela

(Stockholm, 3 maj 2016) EVRY har tecknat ett nytt avtal med bygg- och fastighetsutvecklingsföretaget NCC. Avtalet omfattar IT-drifttjänster för NCC:s verksamhet och innebär att det samarbete som inleddes år 2010 nu fortsätter och utvecklas ytterligare. Det nya avtalet med NCC är treårigt med möjlighet till förlängning. Ordervärdet är initialt drygt 125 miljoner SEK.

Samarbetet omfattar bland annat IT-drift inklusive Service Desk och applikationsdrift för hela NCC:s verksamhet i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Ryssland. Tjänsterna levereras från EVRYs moderna datacenter i Kista.

”En väl fungerande och professionell leveransorganisation är vad som krävs för att möta NCC:s behov av verksamhetsnära IT. EVRY är en lyhörd samarbetspartner och har under den senaste avtalsperioden byggt upp omfattande kunskap om NCC och NCC:s lösningar. NCC har valt att förnya avtalet med EVRY då vi ser EVRY som en leverantör med förmåga att leverera flexibla och stabila lösningar för både nuvarande och framtida behov”, säger Ulf Bylund, IT Operations Manager, NCC AB.

”Det är glädjande att vi nu får fortsatt förtroende att vara NCC:s samarbetspartner inom ett område som har stor betydelse för deras verksamhet som helhet. Arbetet med NCC är också ett tydligt exempel på vikten av att ha en bra samarbetsmodell och en nära dialog, både i analys och planering och i det löpande arbetet. Nu ser vi fram emot att använda EVRYs samlade kapacitet och kompetens för att bidra till NCC:s fortsatta utveckling och affär”, säger Fredrik Almén, Sverigechef EVRY.

”NCC verkar inom en bransch där kraven på tydlig verksamhetsnytta, synergier och kostnadseffektivitet är avgörande framgångsfaktorer. I det här fallet innebär det också att nu gå från olika lokala strukturer och lösningar till en högre grad av gemensamt och sammanhållet IT-stöd”, säger Per Rosén, affärsansvarig, EVRY Sweden.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

EVRY
EVRY
Ekensbergsvägen 113
171 79 Solna

+46 10 588 00 00https://www.evry.se

Om EVRY

EVRY är ett ledande IT-företag på den nordiska marknaden med lokal närvaro på 50 orter. Genom en hög verksamhetskompetens från en rad branscher skapar EVRY värde för våra kunders affärer samtidigt som vi bidrar till utvecklingen av samhället. Vi hjälper våra kunder att få konkret nytta av IT genom hela värdekedjan, från lösningar och konsulttjänster till outsourcing.

EVRYs ungefär 9 000 medarbetare kombinerar lokal närvaro med en global leveransmodell och är ett bevis på att nordiska kunder får bäst service av dem som har en sann förståelse för nordiska företags förutsättningar och utmaningar. EVRY har en årlig omsättning på nästan 13 miljarder SEK och ägs av investmentbolaget Apax. Den svenska verksamheten har en årlig omsättning på ca 3,6 miljarder SEK och finns på 25 orter med 2 300 medarbetare.

 

 

 

Följ EVRY

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från EVRY

EVRY ASA: Fortsatt omsättningstillväxt och kraftigt förbättrad marginal jämfört med föregående år1.11.2017 11:25Pressmeddelande

(Fornebu den 1 november 2017) EVRY rapporterade en ökad omsättning samt ökade marginaler för det tredje kvartalet 2017 jämfört med samma kvartal föregående år. Företaget har upplevt positiv intäktstillväxt inom alla affärssegment under tredje kvartalet 2017 och de förbättrade marginalerna är resultatet av en effektiv affärsmodell och genomförandet av alla strategiska åtgärder som har inletts de senaste kvartalen.

EVRY ingår avsiktsförklaring om köp av Samlink för att stärka sin position i den finska bankmarknaden29.3.2017 11:32Pressmeddelande

(Oslo/Helsinki 29. mars 2017) EVRY har tecknat en avsiktsförklaring och är i exklusiva diskussioner om att förvärva Oy Samlink Ab, en ledande leverantör av IT-lösningar till banker i Finland. Som en del av dessa diskussioner kommer 50 banker, som i dag betjänas av Samlink, välja EVRYs kärnbankslösning som framtida IT-plattform. Ambitionen är dessutom att växa vidare i den finska marknaden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum