EVRY

EVRY utvalda att leverera IT-infrastruktur och molntjänster för Telenor i Norden

Dela

(Stockholm den 19 september 2016) De nya avtalen mellan Telenor och EVRY inkluderar dedikerade molnlösningar, infrastruktur- och datacentertjänster för att stötta Telenors digitala transformation.

EVRY har levererat IT-tjänster till Telenors norska organisationen i många år. I det nya avtalet har omfattningen utökats och omfattar även Telenor i Sverige, utöver Telenors verksamhet i Norge.

Enligt avtalet ska EVRY leverera en innovativ infrastruktur med dedikerade molnlösningar som kan kombineras med globala offentliga molnlösningar. Konceptet ger en hög grad av flexibilitet, säkerhet och skalbarhet både vad gäller teknik och kostnader. Tjänsterna ska levereras från EVRYs nyetablerade datacenter i Norge och kommer att bygga på ledande lösningar för molntjänster.

"Standardisering av tjänster i regionen ger oss ökad effektivitet och skalbaret och molnbaserad teknik utgör grunden för vår pågående transformation mot att bli en fullvärdig digital tjänsteleverantör. Genom initiativ som detta, vi gör det möjligt att snabbt anpassa oss till kundernas förändrade behov på ett effektivt sätt " säger Ruza Sabanovic, Chief Technology Officer i Telenor Group.

EVRYs datacenter är i världsklass när det gäller säkerhet och miljövänlighet. Datacentret använder hälften så mycket energi som traditionella datacenter tack vare ett helt nytt och innovativt luftkylningssystem i kombination med moderna, virituella och energieffektiva servrar.

EVRY levererar kompletta IT-lösningar baserade på världsledande teknologi till ett stort antal ledande företag och organisationer i Norden.

"Vi är mycket stolta över att ha valts ut av Telenor, något som bevisar att vi kan erbjuda högkvalitativa infrastruktur- och molnlösningar också till enterprisemarknaden. Telenor är ett företag som verkligen har förutsättningar att dra nytta av ny teknik för att gynna sina kunder, och det nya avtalet gör det möjligt för Telenor att erbjuda sina kunder ännu bättre lösningar internationellt. Detta är ett bra exempel på hur vi skapar digital fördel för våra kunder ", säger Björn Ivroth, koncernchef på EVRY.

Avtalet omfattar leverans av dynamisk infrastruktur som tjänst (IaaS) och moderna lagringslösningar. Leveranserna omfattar support och verktyg för en administrativ molnlönsningsplattform (CMP). Sammanfattningsvis kommer EVRY leverera en framtidsinriktad molnlösning till Telenors verksamhetsområden för att stödja företagets behov av en säker, stabil och flexibel plattform för deras affärskritiska applikationer.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

EVRY
EVRY
Ekensbergsvägen 113
171 79 Solna

+46 10 588 00 00https://www.evry.se

Om EVRY

EVRY är ett ledande IT-företag på den nordiska marknaden med lokal närvaro på 50 orter. Genom en hög verksamhetskompetens från en rad branscher skapar EVRY värde för våra kunders affärer samtidigt som vi bidrar till utvecklingen av samhället. Vi hjälper våra kunder att få konkret nytta av IT genom hela värdekedjan, från lösningar och konsulttjänster till outsourcing.

EVRYs ungefär 9 000 medarbetare kombinerar lokal närvaro med en global leveransmodell och är ett bevis på att nordiska kunder får bäst service av dem som har en sann förståelse för nordiska företags förutsättningar och utmaningar. EVRY har en årlig omsättning på nästan 13 miljarder SEK och ägs av investmentbolaget Apax. Den svenska verksamheten har en årlig omsättning på ca 3,6 miljarder SEK och finns på 25 orter med 2 300 medarbetare.

 

 

 

Följ EVRY

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från EVRY

EVRY ASA: Fortsatt omsättningstillväxt och kraftigt förbättrad marginal jämfört med föregående år1.11.2017 11:25Pressmeddelande

(Fornebu den 1 november 2017) EVRY rapporterade en ökad omsättning samt ökade marginaler för det tredje kvartalet 2017 jämfört med samma kvartal föregående år. Företaget har upplevt positiv intäktstillväxt inom alla affärssegment under tredje kvartalet 2017 och de förbättrade marginalerna är resultatet av en effektiv affärsmodell och genomförandet av alla strategiska åtgärder som har inletts de senaste kvartalen.

EVRY ingår avsiktsförklaring om köp av Samlink för att stärka sin position i den finska bankmarknaden29.3.2017 11:32Pressmeddelande

(Oslo/Helsinki 29. mars 2017) EVRY har tecknat en avsiktsförklaring och är i exklusiva diskussioner om att förvärva Oy Samlink Ab, en ledande leverantör av IT-lösningar till banker i Finland. Som en del av dessa diskussioner kommer 50 banker, som i dag betjänas av Samlink, välja EVRYs kärnbankslösning som framtida IT-plattform. Ambitionen är dessutom att växa vidare i den finska marknaden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum