EVRY

EVRY utvalda att leverera IT-infrastruktur och molntjänster för Telenor i Norden

Dela

(Stockholm den 19 september 2016) De nya avtalen mellan Telenor och EVRY inkluderar dedikerade molnlösningar, infrastruktur- och datacentertjänster för att stötta Telenors digitala transformation.

EVRY har levererat IT-tjänster till Telenors norska organisationen i många år. I det nya avtalet har omfattningen utökats och omfattar även Telenor i Sverige, utöver Telenors verksamhet i Norge.

Enligt avtalet ska EVRY leverera en innovativ infrastruktur med dedikerade molnlösningar som kan kombineras med globala offentliga molnlösningar. Konceptet ger en hög grad av flexibilitet, säkerhet och skalbarhet både vad gäller teknik och kostnader. Tjänsterna ska levereras från EVRYs nyetablerade datacenter i Norge och kommer att bygga på ledande lösningar för molntjänster.

"Standardisering av tjänster i regionen ger oss ökad effektivitet och skalbaret och molnbaserad teknik utgör grunden för vår pågående transformation mot att bli en fullvärdig digital tjänsteleverantör. Genom initiativ som detta, vi gör det möjligt att snabbt anpassa oss till kundernas förändrade behov på ett effektivt sätt " säger Ruza Sabanovic, Chief Technology Officer i Telenor Group.

EVRYs datacenter är i världsklass när det gäller säkerhet och miljövänlighet. Datacentret använder hälften så mycket energi som traditionella datacenter tack vare ett helt nytt och innovativt luftkylningssystem i kombination med moderna, virituella och energieffektiva servrar.

EVRY levererar kompletta IT-lösningar baserade på världsledande teknologi till ett stort antal ledande företag och organisationer i Norden.

"Vi är mycket stolta över att ha valts ut av Telenor, något som bevisar att vi kan erbjuda högkvalitativa infrastruktur- och molnlösningar också till enterprisemarknaden. Telenor är ett företag som verkligen har förutsättningar att dra nytta av ny teknik för att gynna sina kunder, och det nya avtalet gör det möjligt för Telenor att erbjuda sina kunder ännu bättre lösningar internationellt. Detta är ett bra exempel på hur vi skapar digital fördel för våra kunder ", säger Björn Ivroth, koncernchef på EVRY.

Avtalet omfattar leverans av dynamisk infrastruktur som tjänst (IaaS) och moderna lagringslösningar. Leveranserna omfattar support och verktyg för en administrativ molnlönsningsplattform (CMP). Sammanfattningsvis kommer EVRY leverera en framtidsinriktad molnlösning till Telenors verksamhetsområden för att stödja företagets behov av en säker, stabil och flexibel plattform för deras affärskritiska applikationer.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

EVRY
EVRY
Ekensbergsvägen 113
171 79 Solna

+46 10 588 00 00https://www.evry.se

Om EVRY
EVRY är ett ledande nordiskt IT-tjänst- och programvarubolag med mer än 10 000 kunder i både privat och offentlig sektor. Mer än fem miljoner människor i de nordiska länderna använder dagligen lösningar som levereras av EVRY. Genom en stark lokal närvaro med djup teknisk och affärsmässig insikt är EVRY en drivande kraft för kundens innovation och förnyelse. EVRY hade 2016 en omsättning på NOK 12,2 miljarder och cirka 8500 medarbetare i nio länder. Huvudkontoret ligger i Fornebu utanför Oslo och aktien är noterad på Oslobörsens huvudlista. 

 

 

 

 

 

 

Följ EVRY

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från EVRY

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum