TU - Medier i Sverige

Ewa Thorslund slutar som vd på TU – Medier i Sverige

Dela

Ewa Thorslund slutar som vd på Svenska Tidningsutgivareföreningen, TU – Medier i Sverige.

–  Ewa Thorslund slutar på egen begäran. Det är bara att beklaga att hon lämnar oss så snart efter tillträdet, men vi kan tyvärr konstatera att det funnits olika förväntningar på uppdraget, säger Victoria Svanberg, styrelseordförande i TU.

Ewa Thorslund, som tillträdde tjänsten den 1 juni, slutar omgående. En ny rekryteringsprocess inleds direkt, och under tiden kommer styrelseledamoten Thomas Mattsson, tidigare chefredaktör på Expressen och sedan ett decennium styrelseledamot i TU, att gå in i rollen som tillförordnad vd för TU.

–  Thomas Mattsson är ett känt och respekterat namn i branschen och är väl insatt i våra frågor. Han behöver ingen startsträcka för att kunna driva TU framåt under tiden som vi letar efter en permanent vd-lösning, säger Victoria Svanberg.

Thomas Mattsson, som interimistiskt kommer att dela sin tid mellan TU och rollen som Senior Advisor på Bonnier News, säger:

–  TU samlar sedan över 100 år den svenska dagspressen i frågor som idag handlar om allt från tryckfrihet till internationella techjättars påverkan på publicistiken. Jag tror på att att TU, ofta i samarbete organisationer som Utgivarna och Sveriges Tidskrifter och Gratistidningarnas förening, har en fortsatt viktig roll.

Kontakt:

victoria.svanberg@nwt.se

thomas.mattsson@bonniernews.se eller 070-728 82 53

Kontakter

Länkar

Om

TU - Medier i Sverige
TU - Medier i Sverige
Kungsgatan 62
111 22 Stockholm

08-692 46 00https://tu.se/

Följ oss gärna på Twitter och på Facebook!

TU – Medier i Sverige är en branschorganisation som arbetar för fria och konkurrenskraftiga medier för ett öppet och demokratiskt samhälle.

Läs mer om mediehusens branschorganisation.

Swedish Media Publishers' Association, Box 22500, SE-104 22 Stockholm.

Besöksadress: Kungsgatan 62, 3 tr. Tel: +46 8 692 46 00.

info@tu.se, www.tu.se, www.dagspress.se
 

Information om hur vi samlar in och använder personuppgifter i vår verksamhet finns i vår dataskyddspolicy >>

Följ TU - Medier i Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från TU - Medier i Sverige

TU föreslår mediestödsreform – vill avskaffa driftsstödet, öka redaktionsstödet och slopa momsen12.4.2021 09:40:40 CEST | Pressmeddelande

Tidningsutgivarna (TU) presenterar i dag flera konkreta förslag om hur statens press- och mediestöd om totalt 932 miljoner kronor kan användas effektivare. Bland annat vill TU ersätta driftstödet med ett kvalificerat momsundantag för nyhetsmedier. ”Vi vill se en utveckling mot mer indirekta stöd som är teknik- och affärsmodellsneutrala”, säger styrelseordförande Victoria Svanberg.

TU föreslår mediestödsreform – vill avskaffa driftsstödet, öka redaktionsstödet och slopa momsen11.4.2021 21:04:34 CEST | Pressmeddelande

Tidningsutgivarna (TU) presenterar på måndagens DN Debatt flera konkreta förslag om hur statens press- och mediestöd om totalt 932 miljoner kronor kan användas effektivare. Bland annat vill TU ersätta driftstödet med ett kvalificerat momsundantag för nyhetsmedier. ”Vi vill se en utveckling mot mer indirekta stöd som är teknik- och affärsmodellsneutrala”, säger styrelseordförande Victoria Svanberg.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum