Spring Wine & Spirits AB

Exklusivt släpp från Cono Sur

Dela

Systembolaget släpper 240 flaskor av prestige vinet Ocio 2015 den 7 december.

"Artikelnummer 9559001 Cono Sur Ocio 2015, 399kr"

Vinet Ocio är gjort på druvan Pinot Noir, och räknas som ett av södra hemisfärens absolut bästa exempel på vad som kan åstadkommas av denna burgundiska druvsort. En av förklaringarna är att vinet skapats i samarbete med Martin Prieur från Domaine Jaques Prieur i Bourgogne.

Ocio har prenumererat på höga scores bland världens mest betydelsefulla vinskribenter sedan starten 2003, och 2015 är inget undantag. Tim Atkins gav vinet 96 poäng och benämnde det ” Chiles Gevrey-Chambertin”, och Luis Gutierrez parkerade strax bakom med 94+ i Robert Parker Wine Advocate.

Vinets doft är stor och komplex med inslag av mörk frukt, violer, kryddor, tobak och choklad.
Smaken är fylligt med koncentrerad, mogen frukt, mjuka tanniner och bra struktur. Lång, elegant eftersmak.
Servaras gärna tillsammans med anka och annan smakrikare fågel, vilt och lamm, grillad tonfisk, svamprisotto och smakrikare ostar.

Cono sur grundades 1993 och är Chiles näst största vinproducent ur exportperspektiv.

Uppdraget från ägaren (Concha y Toro) var att skapa ett företag vars syfte är att fånga experimentlustan och inovationen i nya världen. Idag står Cono Sur som en av ledarna när det gäller miljöarbete i vinvärlden.

Nyckelord

Kontakter

Anna Spendrup

Bilder

Dokument

Om

Spring Wine & Spirits AB
Spring Wine & Spirits AB
Box 3006/Vårby allé 39
143 03 Vårby

08 672 77 00http://www.springwine.se/

Spring Wine & Spirits AB importerar, säljer och marknadsför vin och sprit. Spring Wine & Spirits har 35 medarbetare och är ett helägt dotterbolag till Spendrups Bryggeri AB. Sedan starten 1995 har Spring Wine & Spirits vuxit till att bli ledande distributör av vin till Sveriges restaurangmarknad och en av de större leverantörerna av ett brett sortiment till Systembolaget. Spring Wine & Spirits representerar ett 80-tal vin- och spritproducenter på den svenska marknaden. De största varumärkena i portföljen är bland annat Cantina Zaccagnini, E & J Gallo Winery, Codorníu, Barefoot Wines, Codorníu, Trapiche, Ogier, Laroche, Boschendal, El Coto, Cono Sur, Frescobaldi, McPherson, Plantation Rum, Tamnavulin och Shackleton.

Följ Spring Wine & Spirits AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Spring Wine & Spirits AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum