Spring Wine & Spirits AB

Exklusivt släpp från Cono Sur

Dela

Systembolaget släpper 240 flaskor av prestige vinet Ocio 2015 den 7 december.

"Artikelnummer 9559001 Cono Sur Ocio 2015, 399kr"

Vinet Ocio är gjort på druvan Pinot Noir, och räknas som ett av södra hemisfärens absolut bästa exempel på vad som kan åstadkommas av denna burgundiska druvsort. En av förklaringarna är att vinet skapats i samarbete med Martin Prieur från Domaine Jaques Prieur i Bourgogne.

Ocio har prenumererat på höga scores bland världens mest betydelsefulla vinskribenter sedan starten 2003, och 2015 är inget undantag. Tim Atkins gav vinet 96 poäng och benämnde det ” Chiles Gevrey-Chambertin”, och Luis Gutierrez parkerade strax bakom med 94+ i Robert Parker Wine Advocate.

Vinets doft är stor och komplex med inslag av mörk frukt, violer, kryddor, tobak och choklad.
Smaken är fylligt med koncentrerad, mogen frukt, mjuka tanniner och bra struktur. Lång, elegant eftersmak.
Servaras gärna tillsammans med anka och annan smakrikare fågel, vilt och lamm, grillad tonfisk, svamprisotto och smakrikare ostar.

Cono sur grundades 1993 och är Chiles näst största vinproducent ur exportperspektiv.

Uppdraget från ägaren (Concha y Toro) var att skapa ett företag vars syfte är att fånga experimentlustan och inovationen i nya världen. Idag står Cono Sur som en av ledarna när det gäller miljöarbete i vinvärlden.

Nyckelord

Kontakter

Anna Spendrup

Bilder

Dokument

Om

Spring Wine & Spirits AB
Spring Wine & Spirits AB
Box 3006/Vårby allé 39
143 03 Vårby

08 672 77 00http://www.springwine.se/

Spring Wine & Spirits AB importerar, säljer och marknadsför vin och sprit. Företaget blev utnämnt till Årets Importör 2014 av tidningen Allt om Vin. Spring Wine & Spirits har 25 medarbetare och är ett helägt dotterbolag till Spendrups Bryggeri AB. Vi arbetar nära tillsammans med Spendrups Bryggeri, framförallt avseende försäljning och distribution. Sedan starten 1995 har Spring Wine & Spirits vuxit till att bli en ledande distributör av vin till Sveriges restaurangmarknad och är leverantör av ett brett sortiment till Systembolaget. Spring Wine & Spirits representerar ett 80-tal vin- och spritproducenter på den svenska marknaden. De största varumärkena i portföljen är bland annat Cantina Zaccagnini, E & J Gallo Winery, Codorníu, Barefoot Wines, Codorníu, Trapiche, Ogier, Laroche, Boschendal, El Coto, Cono Sur, Peter Lehmann, Frescobaldi, McPherson och Plantation Rum

Följ Spring Wine & Spirits AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Spring Wine & Spirits AB

Exklusiv lansering från kultvarumärket Orin Swift17.1.2019 11:00:00Nyheter

Den 18 januari 2019 släpps för först gången i Sverige ett vin från det Kaliforniska vinvarumärket Orin Swift. Vinet Palermo 2015 kommer från ”underbarnet ” Dave Phinney som hyllas både för sina unika viner och sina konstnärliga och uttrycksfulla etiketter. Orin Swift hyllas konstant av Robert Parker och The Wine Advocate som ger Dave Phinneys viner mycket höga poäng, Palermo 2015 fick i mars 91 poäng av Wine Advocate.

Möt Uncle Zin - en karaktärsrik profil30.11.2018 14:37:54Pressmeddelande

Även om namnet antyder att det är en avlägsen släkting så är farbrodern faktiskt ett vin från södra Italien, en nyhet på Systembolaget från 1 december. En träff med Uncle Zin är fullspäckad med frukt och kryddighet som väl möter både mat och mingel i juletid. Ställ fram en extra stol vid middagsbordet, för vinstilen är inkluderande och passar både spontana och traditionsbundna sammankomster i matens tecken.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum