Schibsted

Exklusivt: Sportbladet sänder kvalet till Superettan

Dela

I veckan avgörs vilka lag som får spela i Superettan nästa säsong. Landskrona Bois, Östers IF, IK Frej och Umeå FC gör upp om två platser. Och Sportbladet sänder kvalmatcherna direkt. Sändningarna produceras i samarbete med Sportsground, med Sportbladets Kalle Karlsson som expertkommentator. Och det är mer än uppflyttning som står på spel.

Sportbladet sänder på torsdag och söndag de viktiga kvalmatcherna till Superettan i fotboll.
Sportbladet sänder på torsdag och söndag de viktiga kvalmatcherna till Superettan i fotboll.

Sportbladet sänder de viktiga kvalmatcherna till Superettan i fotboll. Totalt handlar det om fyra matcher, två på kvällen torsdagen den 7 november och två returmatcher söndagen den 10 november. Vinnarna i dessa dubbelmöten tar plats i Superettan nästa år. 

– Vi ser en väldigt stark efterfrågan på den här typen av matcher hos Sportbladets läsare och det känns väldigt roligt att kunna sända just de drabbningar där så oerhört mycket står på spel för de här klubbarna, säger Magnus Herbertsson, tf chef på Sportbladet.

I den ena kvalduellen möts Landskrona Bois och Östers IF, i den andra IK Frej och Umeå FC. Landskrona Bois och Umeå FC börjar hemma, och returmatcherna spelas i Växjö och Täby. 

Sändningarna produceras i samarbete med Sportsground och Sportbladets Kalle Karlsson är expertkommentator. De sänds exklusivt för Aftonbladets Plus-prenumeranter.

Sportbladet har under hösten gjort en stor granskning av den ekonomiska klyftan mellan Allsvenskan/Superettan och Division 1. Under vinjetten “Seriemordet” beskrivs de stora skillnader i förutsättningar som det nya tv-avtalet innebär. 

– Matcherna är extra viktiga med tanke på att det ekonomiska stödet till klubbarna i ettan försvinner nästa år. Det är därför matcher som inte bara gäller upp- och nedflyttning, det gäller också miljontals kronor för dessa föreningar, säger Magnus Herbertsson.

Matcherna spelas kl 19 på torsdag och 13 på söndag.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Magnus Herbertsson, tf sportchef på Aftonbladet. Tel: 070-610 23 62. E-post: magnus.herbertsson@aftonbladet.se
Eric Rosén, biträdande redaktör, Aftonbladet. Tel: 070-474 22 51. E-post:eric.rosen@aftonbladet.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Sportbladet sänder på torsdag och söndag de viktiga kvalmatcherna till Superettan i fotboll.
Sportbladet sänder på torsdag och söndag de viktiga kvalmatcherna till Superettan i fotboll.
Ladda ned bild

Om

Schibsted
Schibsted
Västra Järnvägsgatan 21
111 64 Stockholm

08 - 725 25 00https://www.schibsted.com

Följ Schibsted

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Schibsted

Aftonbladet tar nästa steg – öppnar lokalredaktion i Uppsala25.10.2019 11:30:00 CESTPressmeddelande

I augusti presenterade Aftonbladet sin stora satsning på lokaljournalistik, kort därefter startades den första redaktionen i Malmö. Nu är det dags för nästa stad – Uppsala. ”Gensvaret från läsare, annonsörer och Malmöbor har varit positivt. Vi ser i statistiken att engagemanget för vår lokala journalistik är stort. Nu tar vi nästa steg”, säger Martin Ekelund, chef för Aftonbladets lokalsatsning.

Erik Wisterberg till SvD – får fokus på näringslivets utmanare24.10.2019 08:45:00 CESTPressmeddelande

Svenska Dagbladet fortsätter den strategiska satsningen på redaktionen och värvar Erik Wisterberg som reporter till SvD Näringsliv. Hans fokus blir digitaliseringen och hur den påverkar näringsliv och samhälle. ”Med Erik Wisterberg stärker vi bevakningen av en av vår tids stora frågor. Hans kompetens och förmåga till nyskapande journalistik passar perfekt in i det SvD vi nu håller på att bygga”, säger publisher Anna Careborg.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum