ManpowerGroup

Experis blir renodlat IT-konsultbolag

Dela

Rekryterings- och konsultbolaget Experis specialiserar sig ytterligare genom att bli ett renodlat IT-företag. Som en del av den fokuserade inriktningen kommer Experis nu också att erbjuda en rad nya IT-tjänster, bland annat IT-säkerhet och molnlösningar.

– När företag i Sverige accelererar sin digitala omvandling och investerar i ny digital infrastruktur ökar behovet av IT-kompetens och tekniska lösningar. Därför är vi väldigt glada att kunna ta steget att låta Experis vara ett renodlat IT-bolag, vilket möjliggör för oss att vara mer agila och lyhörda för våra kunders behov, säger Michael Egnell, Managing Director på Experis.

Tidigare har Experis erbjudit rekryterings- och konsulttjänster för chefer och specialister i olika branscher, såväl som inom IT-branschen. Nu blir Experis i stället ett renodlat IT-konsultbolag som utöver tidigare tjänster även kommer att erbjuda kvalificerad rådgivning inom områdena Business Transformation, Cyber Security, Digital Workspace, Cloud & Infrastructure samt Enterprise.

– Kompetensbristen är fortsatt stor inom IT-branschen och många har svårt att rekrytera specialister både kortsiktigt och långsiktigt. Vi vill bidra till att ge våra kunder en enkel lösning som samtidigt håller hög kvalitet, och det kan vi göra ännu bättre nu när Experis specialiserar sig ytterligare, säger Michael Egnell.

Experis vill vara branschens bästa arbetsgivare och erbjuder samtliga anställda kollektivavtal. Företaget har också ett kompetensutvecklande utbildningsprogram, Experis Academy, där deltagare får möjlighet att utveckla tekniska färdigheter samt mjuka förmågor som bidrar till en högre attraktivitet på arbetsmarknaden.

Experis är en del av ManpowerGroup-koncernen med kontor på över 50 orter i Sverige. I och med IT-specialiseringen av Experis flyttas kompetensförsörjning av chefer och specialister inom bland annat ekonomi, marknad och försäljning samt ingenjörsområdet över till det nylanserade varumärket Jefferson Wells.

För mer information, kontakta gärna:
Hélène Belin, kommunikationschef ManpowerGroup Sverige, telefon 070-377 45 43
helene.belin@manpowergroup.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

ManpowerGroup
ManpowerGroup
Södermalmsallén 36
118 28 Stockholm

0771-55 99 00http://www.manpowergroup.se

Om Experis
Experis förflyttar sina kunder i Sverige och internationellt genom att bistå med IT-kompetens, projektlösningar och managed services. I takt med att behovet av IT-kompetens ökar, hjälper vi våra kunder att utveckla sin IT-infrastruktur, applikationer, molntjänster och cybersäkerhet. Genom Experis Academy utbildar vi människor både i relevanta tekniska färdigheter och övriga avgörande mjuka förmågor. Experis är tillsammans med Manpower, Jefferson Wells och Talent Solutions en del av ManpowerGroup-koncernen.
www.experis.se.
Följ ManpowerGroup

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från ManpowerGroup

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum