ManpowerGroup

Experis bygger upp verksamhet inom cybersäkerhet i Sverige

Dela

Experis breddar erbjudandet och lanserar konsulttjänster och paketerade lösningar inom cybersäkerhet. Branschprofilen Martin Åberg har rekryterats för att leda satsningen i Sverige. Nu letar man talanger som vill vara med och bygga upp den nya verksamheten.

– Vi vill göra cybersäkerhet tillgängligt även för mindre och mellanstora företag, på deras villkor. Att satsa på att skydda information är en affärskritisk fråga, både för att skapa förtroende hos sina kunder och för att hoten mot företagsdata som exempelvis kundregister och personuppgifter ökar, säger Martin Åberg, ansvarig för cybersäkerhet-erbjudandet på Experis.

Experis etablerar nu en avdelning för cybersäkerhet för att utveckla och stärka säkerheten hos svenska företag.

– Vi ser tydligt att det finns ett stort behov för tjänster inom cybersäkerhet hos svenska företag och med Martin Åberg vid rodret ser vi fram emot att bygga upp den nya verksamheten. Samtidigt som behovet av för cybersäkerhet växer snabbt är tillgången till säkerhetsexperter en utmaning på grund av rådande kompetensbrist. På Experis arbetar vi varje dag med att hjälpa företag att hitta kvalificerad kompetens, inte minst talanger inom IT, därför är det logiskt för oss att lösa den uppgiften, säger Per Johansson, vd för Experis i Sverige.

Martin Åberg, med 25 år i IT-branschen bakom sig på företag som Microsoft, Enfo, Atea och Micro Focus, är nu igång att bygga säkerhetsteamet på Experis. Teamet kommer bestå av både seniora samt juniora medarbetare med erfarenhet primärt inom riskhantering, compliance och ledningssystem.

– Vi vill rekrytera både seniora och juniora talanger, och skälet till att kandidaterna väljer oss är att vi ger dem mycket mer spelrum jämfört med andra aktörer. Vi är i ett startup-läge och hos oss har konsulterna möjlighet att själva utveckla sin egen roll och vara med och utforma verksamheten, avslutar Martin Åberg.


För mer information, kontakta gärna:
Hélène Belin, kommunikationschef ManpowerGroup Sverige, 070-377 45 43, helene.belin@manpowergroup.se

Kontakter

Bilder

Om

ManpowerGroup
ManpowerGroup
Gustavlundsvägen 18
16102 Bromma

020-375 375http://www.manpowergroup.se

Om Experis
Experis är ett konsult- och rekryteringsföretag med fokus på specialister inom IT, ingenjörer, ekonomer och ledarskap. Vi vänder oss till dig som vill ta nästa steg i karriären. Genom att kombinera vår branscherfarenhet med vår kunskap om kandidatens potential får vi såväl talanger som verksamheter att växa och utvecklas. Experis finns på ett 50-tal orter i Sverige, i mer än 50 länder världen över och är en del av ManpowerGroup. www.experis.se

Följ ManpowerGroup

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från ManpowerGroup

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum