ManpowerGroup

Experis och AON tar fram test av förmågan att driva digitalisering

Dela

Experis och AON (f.d. cut-e) lanserar tillsammans ett test som mäter förmågan att hantera och vara med och genomföra den digitala omställningen. Testet i digital beredskap ska bistå arbetsgivare att hitta kandidater med rätt kompetenser och färdigheter i samband med rekrytering. Testet är nu tillgängligt för Experis och Manpowers kunder.

– Den snabba förändringen i verksamheter och företag är ofta driven av digitalisering. Det ställer nya krav på både befintliga och nya medarbetare, som tillsammans ska se till att förändringen genomförs. Därför är det högaktuellt att mäta det man sammantaget kan kalla en digital beredskap, berättar Per Johansson, Managing Director Manpower och Experis.

Testet är framtaget för att hitta rätt slags mjuka kompetenser, alltså kompetenser som tyder på en vilja att utvecklas i fas med företagets behov. Det kan handla om egenskaper som nyfikenhet, prestigelöshet och optimistisk livssyn.

– Digitaliseringen innebär nya sätt att samarbeta, med kortare beslutsvägar och nya krav på ledarskapet. De nya kraven i arbetslivet handlar också om hur medarbetaren förhåller sig till ständiga förändringar, möjligheten att ställa om och vara flexibel, och den generella inlärningsförmågan, säger Jakob Andrén, vice vd, Aon Assessment.

Det digitala testet är tänkt att ge validering till arbetsgivaren och återkoppling till kandidaten. Testet ska också fungera som ett underlag för att nya medarbetares kompetenser och förmågor ska komma till sin rätt.

– I allt fler roller på arbetsmarknaden ställs idag krav på digitala färdigheter och egenskaper som är gynnsamma för att vara med och bidra i digital förflyttning. En kombination av mänsklig bedömning och forskningsbaserad mätning av både skarpa färdigheter och personliga egenskaper ger oss möjlighet att ta fram rätt kandidat för jobbet, säger Per Johansson.

– För att mäta digital potential har Aon både utvecklat och validerat en modell baserad på personlighetsegenskaper och logisk förmåga. Genom vår partner Experis, ett av de mest framåtblickande rekryteringsföretagen, kommer vi att kunna bidra till mer framtidssäkra rekryteringar i Sverige från 2020 och framåt, säger Jakob Andrén.

Testet som kallas Adept 15 har genomgått ett pilottest med ett 50-tal rekryteringar och finns tillgängligt för Manpowers och Experis kunder.

Kontakter

Om

ManpowerGroup
ManpowerGroup
Gustavlundsvägen 18
16102 Bromma

020-375 375http://www.manpowergroup.se

Om Experis
Experis är ett konsult- och rekryteringsföretag med fokus på specialister inom IT, ingenjörer, ekonomer och ledarskap. Vi vänder oss till dig som vill ta nästa steg i karriären. Genom att kombinera vår branscherfarenhet med vår kunskap om kandidatens potential får vi såväl talanger som verksamheter att växa och utvecklas. Experis finns på ett 50-tal orter i Sverige, i mer än 50 länder världen över och är en del av ManpowerGroup. www.experis.seFölj ManpowerGroup

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från ManpowerGroup

Nollprognos för sysselsättningen på höstens arbetsmarknad8.9.2020 07:33:31 CESTPressmeddelande

Den globala hälsokrisen påverkar fortsatt sysselsättningen under det kommande kvartalet, enligt en ny prognos från svenska arbetsgivare. Det väntas råda stiltje på svensk arbetsmarknad med en oförändrad efterfrågan på arbetskraft under årets fjärde kvartal. Sysselsättningstrenden ligger på 0 procent, en stabilisering från förra kvartalets minusprognos som visade en arbetsmarknad i fritt fall. Det visar ManpowerGroups Arbetsmarknadsbarometer.

Prognos: Arbetsgivare fruktar sämre arbetsmarknad än under finanskrisen9.6.2020 08:00:00 CESTPressmeddelande

Den globala hälsokrisen slår hårt mot sysselsättningen i Sverige under det kommande kvartalet, enligt en prognos från svenska arbetsgivare. Prognosen är en av de svagaste i hela Europa. Sysselsättningstrenden ligger på dystra -12 procent för det tredje kvartalet 2020, en minskning på hela 22 procentenheter jämfört med prognosen inför andra kvartalet. Det visar ManpowerGroups Arbetsmarknadsbarometer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum