Expressen

Expressen driver Sveriges största podcast om svensk hockey i samarbete med Bauer Media

Dela

Den nylanserade podcasten Sanny & Svensson klev direkt in på förstaplatsen som Sveriges största podcast om svensk hockey. Sanny Lindström och Johan ”MrMadhawk” Svensson gör en podcast om SHL och Hockeyallsvenskan, och om svensk hockey i allmänhet. Enligt statistik från Poddindex.se är den redan första veckan Sveriges största podcast om svensk hockey.

Sanny Lindström och Johan ”MrMadhawk” Svensson. Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån
Sanny Lindström och Johan ”MrMadhawk” Svensson. Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

”Lanseringen av Sanny & Svensson visar att Expressen har de profiler och den innehållsproduktion som krävs för att göra framgångsrika poddar”, säger Joakim Rydström som är audioredaktör på Expressen.

Podcasten är först ut i ett samarbete mellan Expressen och Bauer Media och under hösten kommer Expressens befintliga podcasts att flytta till Bauer Medias podcastplattform RadioPlay. Men som idag kommer de finnas tillgängliga på Expressen och övriga plattformar där poddar finns.

”Vi ser enorm potential i innehållet och kunnandet från tidningar och magasin. Att komplettera nuvarande utbud på Expressen med podcast är en naturlig utveckling och vi ser framemot att vara en del av det. Vi satsar intensivt för att bredda vårt digitala utbud och har idag många av Sveriges största podcasts. Det känns riktigt bra att nu samarbete med Expressen, vi är övertygade om att vi tillsammans kan nå en större digital publik”, säger Henrik Funke, Bauer Media.

Expressen publicerar ett flertal populära podcasts, såsom Disco & Noa, Politikpodden och Kick and Rush, och då podcastlyssnandet i Sverige fortsätter att utvecklas starkt planerar Expressen att under hösten utöka sin närvaro på podcastmarknaden.

”Det känns kul att nu få jobba med Bauer Media som blir en viktig samarbetspartner för oss eftersom de har plattformen och kunnandet för att vi ska kunna att nå en större publik på poddmarknaden”, säger Joakim Rydström.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Sanny Lindström och Johan ”MrMadhawk” Svensson. Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån
Sanny Lindström och Johan ”MrMadhawk” Svensson. Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån
Ladda ned bild

Om

Expressen
Expressen
Gjörwellsgatan 30
105 16 Stockholm

08-738 30 00http://www.expressen.se

Expressen är ett ledande mediehus i alla kanaler. Med redaktioner i Stockholm, Göteborg och Malmö rapporterar vi dygnet runt i mobil, sajt, tv, sociala medier och den tryckta tidningen.

Vår prisbelönta journalistik roar, oroar och förargar. Precis som den har gjort sedan starten 1944.

Följ Expressen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Expressen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum