Norrköpings kommun

Extra pengar till Norrköpings kommunala fritidsgårdar

Dela

Det blir en aktiv men smittsäker sommar på Norrköpings kommunala fritidsgårdar. Genom ett statligt bidrag med syfte att göra det möjligt för barn och unga i åldrarna 6-15 år att delta i avgiftsfria aktiviteter under lovtillfällen 2021 kan de 13 fritidsgårdarna utöka sin planerade verksamhet i sommar.

Bild: Norrköpings kommun
Bild: Norrköpings kommun

– Det känns väldigt roligt att vi genom detta bidrag kan erbjuda barn och unga fler aktiviteter i sommar, men också att vi kan stärka upp på resurssidan. Alla barn ska ha möjlighet till ett sommarlov med aktiviteter och det känns extra viktigt i år. Fritidsgårdarna fyller en mycket viktig funktion här, både när det kommer till att främja integration, men också för att man där skapar nya sätt att mötas på mellan barn och unga med olika social bakgrund i Norrköping, säger Sofie Lindén, utbildningsdirektör.

Det är Socialstyrelsen som på uppdrag av regeringen fördelat medel till kommuner i Sverige för avgiftsfria och smittsäkra lovaktiviteter för barn och unga i åldrarna 6-15 år. Norrköpings kommun tilldelades 4 774 095 kronor, och av dessa är 1,5 miljoner kronor vikta specifikt till Norrköpings kommunala fritidsgårdar.

– Det extra tillskottet är mycket välkommet. Vi har redan många spännande aktiviteter inplanerade i sommar med lägerverksamhet, utflykter och grillkvällar bland annat. Nu får vi möjlighet att kunna använda oss av fler resurser för att kunna genomföra våra planer på ett så bra sätt som möjligt. Givetvis följer vi rådande rekommendationer och riktlinjer. Vi välkomnar alla barn och unga i målgruppen till våra aktiviteter och hoppas kunna skapa minnen för livet, säger Elisabeth Andersson, fritidsgårdschef.

Kommunen kan, i enlighet med vad som gäller för övrig verksamhet, fritt välja hur aktiviteterna ska bedrivas, och de kan bedrivas i egen eller annans regi. För Norrköpings kommun innebär tillskottet fler aktiviteter under fler antal veckor, samt extra satsning på Ensjön, Ektorpsparken och verksamhet vid Himmelstalund som inte hade kunnat bedrivas utan tillskottet.

– Fritidsgårdarnas insatser under loven är avgörande för många barn och unga när det handlar om att ha tillgång till en meningsfull och trygg fritid. Det känns väldigt skönt att vi nu än mer kan möta det behov som finns i olika delar av Norrköping. Tillsammans bygger vi ett tryggare Norrköping, och där spelar också fritidsgårdarna en viktig roll, säger Ola J Hedin (L), 1:e vice ordförande utbildningsnämnden. 

Här finns alla planerade sommaraktiviter på Norrköpings fritidsgårdar 

Kontakt:

Sofie Lindén
Titel: utbildningsdirektör
Telefon: 072- 581 28 00

Ola J Hedin (L) 
Titel: 1:e vice ordförande utbildningsnämnden
Telefon: 072-583 69 70

Elisabeth Andersson
Titel: fritidgårdschef
Telefon: 011-15 29 75

__________________________________________________

Avsändare: Helena Jalkner, presskommunikatör
Telefon: 072-597 09 00

Bilder

Bild: Norrköpings kommun
Bild: Norrköpings kommun
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Anna Sjödahl – All denna jävla lycka16.9.2021 15:17:36 CEST | Pressinbjudan

Norrköpings Konstmuseum presenterar för första gången en omfattande retrospektiv med konstnären Anna Sjödahl. All denna jävla lycka samlar över fyrtio år av Anna Sjödahls rika konstnärskap genom ett stort och varierat urval av hennes måleri, teckning och skulptur. Politiskt laddade verk som Vår i Hallonbergen möter i utställningen mindre kända sidor som landskapsmåleriet från Ukna-dalen, reflektioner över gränsdragningen mellan konst/vetenskap och djupdykningen i hennes egen släkts kvinnoöden.

Ny uppsökande verksamhet riktat till unga i utsatta områden15.9.2021 13:30:00 CEST | Pressmeddelande

Nu har socialkontoret i Norrköpings kommun, på uppdrag av socialnämnden, påbörjat sin uppsökande verksamhet som riktar sig till ungdomar i utsatta områden. Målgruppen är barn och ungdomar som är i riskzonen för att utveckla, eller som redan har utvecklat, ett normbrytande beteende. Det uppsökande teamet ska aktivt söka upp barn och unga i de socialt utsatta områdena och prata med dem på deras villkor och utifrån barnets bästa. Allt i nära samverkan med bland annat polis, skolor och föreningar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum