Dramaten

Extrainsatta föreställningar av succén Linje Lusta

Dela

Tennessee Williams pjäs Linje Lusta i regi av Stefan Larsson har spelats för utsålda hus sedan premiären på Lilla scenen i våras. Nu släpps biljetter till ytterligare arton föreställningar i april-maj 2020.

Linje Lusta. Foto: Sören Vilks
Linje Lusta. Foto: Sören Vilks

Stefan Larssons uppsättning av Linje Lusta fick lysande recensioner och har spelats för fulla salonger hela våren. Även höstens föreställningar är helt slutsålda, varför det nu släpps ytterligare föreställningar till våren 2020.

I rollen som Blanche syns Livia Millhagen, som erhåll Svenska Dagbladets Thaliapris för sin rolltolkning, och paret Kowalski görs av Danilo Bejarano och Rebecka Hemse.

Stefan Larsson har på Dramaten regisserat succéer som Höst och vinterEn familj – August: Osage CountyMedea, Rickard III och Fanny och Alexander. Han har varit teaterchef på Århus Teater och Betty Nansen Teatret i Köpenhamn. I januari 2020 tillträder han som teaterchef på Den Nationale Scene i Bergen.

Sagt i pressen om Linje Lusta
”Linje Lusta är ett mindre mirakel” DN
”en av de bästa Dramatenföreställningarna på många år” DN
”Livia Millhagen är förstås magnifik” SvD
”febrigt, nervigt och sorgligt” Expressen
”lysande spelat av ensemblen” Aftonbladet
"akut relevant och en konstnärlig triumf" P1 Kultur
"Den scen som sitter kvar på min näthinna från vårens teatersäsong kommer från Dramatens Linje Lusta” Ylva Lagercrantz Spindler SVD

Medverkande
Danilo Bejarano Stanley Kowalski
Rebecka Hemse Stella Kowalski
Rita Hjelm Eunice/en sjuksköterska
Livia Millhagen Blanche DuBois
Shanti Roney Harold ”Mitch” Mitchell
Alexander Salzberger Pablo
Marcus Vögeli  En läkare

Av Tennessee Williams
Översättning
Einar Heckscher
Regi Stefan Larsson
Scenografi Sven Haraldsson
Videofotografi Andrea Grettve
Ljusdesign Torben Lendorph
Kostym Ann Bonander Looft
Peruk och mask Thea Holmberg

Extraföreställningar, Linje Lusta 8 april-31 maj 2020, Lilla scenen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Linje Lusta. Foto: Sören Vilks
Linje Lusta. Foto: Sören Vilks
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. VD är Maria Groop Russel.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Stockholms Kvinnohistoriska och Dramaten inleder samarbete4.11.2019 09:09:57 CETPressmeddelande

Dramaten och det ambulerande museet Stockholms Kvinnohistoriska inleder ett samarbete och startar med ett samtal om Antikens kvinnor. Medverkar gör Ida Österberg, docent i Antikens kultur och samhällsliv, Denis Searby, professor i antik grekiska och Nadja Weiss och Ingela Olsson från Dramatens ensemble. Samtalet äger rum på Lilla scenen den 6 november, efter föreställningen Ifigenia i Aulis.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum