FN:s World Food Programme (WFP)FN:s World Food Programme (WFP)FN:s World Food Programme (WFP)FN:s World Food Programme (WFP)

Faces of Hunger and Conflict – 17 december

Dela

FN-förbundet, FN:s World Food Programme (WFP), Stockholm International Peace Research Institute och Utrikesdepartementet bjuder in till utställningen Faces of Hunger and Conflict, den 17:e december på Fotografiska i Stockholm.

Foto: WFP/ Reem Nada
Foto: WFP/ Reem Nada

Där det finns konflikt, finns det hunger. Där det finns hunger, finns konflikt. Trots enorma framsteg i avskaffandet av hunger under det senaste decenniet, har hungern återigen börjat stiga. Idag lider 821 miljoner människor av hunger i världen, 60% av dem bor i konfliktområden. Det motsvarar 493 miljoner människor som lider av hunger orsakad av människor, hunger som hade gått att undvika. 

I maj 2018 antog ett enat FN:s säkerhetsråd resolutionen #2417 som erkänner kopplingen mellan konflikt och hunger. Resolutionen fördömer användandet av svält som ett vapen i krig och möjliggör användandet av sanktioner emot de som är skyldiga till att ha hindrat humanitär assistans till civila. 

Sverige var en drivande kraft bakom antagandet av resolution #2417. Sverige är också en av WFP:s viktigaste partners och det svenska stödet är avgörande för WFP:s möjlighet till att arbeta på frontlinjerna i länder med konflikt eller i länder som tagit emot många flyktingar. 

Människorna som porträtteras i utställningen Faces of Hunger and Conflict ser på oss från gränslandet mellan hunger och konflikt. Det är en av de värsta platserna att vara på, de är hungerns och konflikternas ofrivilliga offer. Delta den 17:e december i Stockholm. Hjälp oss stärka rösten för de 821 miljoner människor som lider av hunger i världen idag. Läs mer och spara eventet i din kalender här.

Innan utställningen öppnar för allmänheten påbörjas dagen med ett panelsamtal. För att delta vid panelsamtalet krävs registrering via denna länk. Panelsamtalet pågår mellan 10:30-12:00, insläpp sker från 09:30.

Deltagare i panelen:

Eva Svedling 
Statssekreterare hos Isabella Lövin, minister för internationellt utvecklingssamarbete och klimat, Utrikesdepartementet

Dan Smith 
Direktör, Stockholm International Peace Research Institute 

Petra Hallebrant 
Generalsekreterare, FN-förbundet 

Arif Husain 
Chefsekonom, FN:s World Food Programme

Till media:

Det kommer finnas möjlighet till intervjuer under dagen. Vid intervjuförfrågningar och för mer information om utställningen kontakta:

Anne Poulsen, direktör, WFP:s nordiska kontor, anne.poulsen@wfp.org, +4540-503993
Jonathan Eng, svensk kommunikatör, WFP:s nordiska kontor, jonathan.eng@wfp.org, 072-2010046

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: WFP/ Reem Nada
Foto: WFP/ Reem Nada
Ladda ned bild

Länkar

Om

FN:s World Food Programme (WFP)
FN:s World Food Programme (WFP)http://sv.wfp.org/

Utställningen arrangeras av FN-förbundet, FN:s World Food Programme, Stockholms internationella fredsforskningsinstitut, Svenska utrikesdepartementet.

Följ FN:s World Food Programme (WFP)

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från FN:s World Food Programme (WFP)

Chefen för FN:s World Food Programme utlovar stöd till Libanon och dess befolkning då landet drabbas av flertalet kriser12.8.2020 17:21:32 CESTPressmeddelande

Beirut/Köpenhamn – FN:s World Food Programme (WFP:s) verkställande direktör David Beasley annonserade idag att organisationen kommer sända 17 500 ton vetemjöl och ett tremånaders förråd av vete till Libanon för att hjälpa till att fylla på landets egna livsmedelsreserver. Detta är en del av ett snabbt logistiskt arbete som också kommer omfatta att sätta upp lagerlokaler och mobila förvaringsplatser för spannmål.

FN:s WORLD FOOD PROGRAMME SKA STÖDJA DET STÖRSTA ANTALET HUNGRIGA MÄNNISKOR NÅGONSIN DÅ CORONAVIRUSET RUINERAR FATTIGA LÄNDER29.6.2020 16:44:48 CESTPressmeddelande

ROM/KÖPENHAMN – FN:s World Food Programme (WFP) annonserade idag en brant ökning i antalet hungriga människor som organisationen planerar att hjälpa runt om i världen, då de förödande socioekonomiska effekterna av COVID-19-pandemin förskjuter miljontals fler människor i låg- och medelinkomstländer in i en situation där de upplever en otryggad livsmedelsförsörjning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum