Stockholms stad

Fågel, val eller mittemellan

Dela

15 feriearbetande ungdomar i Enskede-Årsta-Vantör fyller under vecka 24-26 gångtunneln under Bjursätragatan med sina egna bilder på temat miljö. I verket syns bland annat djur, växter och ett snabbtåg. Färgskalan och kompositionen har skapats utifrån omgivningen.

Verket i Rågsved växer fram. Foto: Peter Jeppson
Verket i Rågsved växer fram. Foto: Peter Jeppson

Förutom ökad delaktighet i sitt närområde ger projektet ungdomarna möjlighet att prova på ett arbete inom kultur och media. De skapar digitala förlagor till verken med hjälp av iPads. Förlagorna skissas sedan som riktlinjer och verket växer fram. Ungdomarna behöver inte ha tidigare erfarenhet av arbete med muralmålning utan de lär sig processen under arbetet. De går därifrån med nya konstnärliga- och hantverkskunskaper.

Projektet handleds av mediepedagoger från Unga Berättar - Kulturskolan Stockholm och genomförs på uppdrag av Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning. Unga Berättar har sedan 2013 handlett feriearbetande ungdomar i arbetet med att skapa offentlig konst. Tidigare verk syns i Bagarmossens centrum, i Björkhagen, på pelarna bakom Fältöversten, samt i Tensta och Rinkeby.

”När jag kom på mitt verk tänkte jag kunskap eftersom det gör att man växer och på så sätt kan skydda miljön. Jag tycker att verket är fint för att man själv kan tolka det hur man vill.”

- Ani whelan, Feriearbetare, Rinkeby-Kista

Välkommen att besöka platsen under vecka 26 för att och se verket växa eller vid vernissagen torsdag 1 juli kl. 16.30, Bjursätragatan 55 (busshållplats Bäverdammsgränd). För frågor vänligen kontakta Peter Jeppsson, 076-123 17 36, peter.jeppson@edu.stockholm.se

Om Unga Berättar
Unga Berättar är en verksamhet inom Kulturskolan Stockholm. Vårt mål är att stärka barn och ungas delaktighet i samhället. Metoden skiftar beroende på projekt men vi utgår alltid från den personliga berättelsen.

Hos oss hörs barn och ungas röster genom digitala berättelser, filmer, fotografier eller andra kreativa uttryck. Deltagarna involveras i hela processen på riktigt och på ett lustfyllt sätt.

hemsida: kulturskolan.stockholm/ungaberattar

instagram: @ungaberattar

facebook: /ungaberattar

twitter:ungaberattar

Nyckelord

Kontakter

KulturförvaltningenCarolina Ekéus, presschef

I kulturförvaltningen ingår Kulturskolan, Liljevalchs konsthall, Stockholm konst, Stockholms stadsbibliotek, Stadsmuseet med Medeltidsmuseet och Stockholmia förlag.

Tel:076-123 18 80

Bilder

Verket i Rågsved växer fram. Foto: Peter Jeppson
Verket i Rågsved växer fram. Foto: Peter Jeppson
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

Kulturförvaltningen 

I Kulturförvaltningen ingår Kulturskolan, Liljevalchs konsthall, Stockholm konst, Stockholms stadsbibliotek, Stadsmuseet med Medeltidsmuseet och Stockholmia förlag samt Evenemangsavdelningen.

 

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum