Värmdö Kommun

Fajansparken i Gustavsberg öppnar upp

Dela

Nu öppnar Fajansparken i Porslinskvarteren. Parkstråket pryds av konstverk med kopplingar till fabriksområdets historia och binder ihop det tidigare fabriksområdet från norr till söder.

I Blå Blom-parken, som är den sista delen av Fajansparken som nu är färdig, hittas en lekplats som kommer fungera som en samlingspunkt för både barn och vuxna. Där kommer finnas utrymme för sandlek, experimentlek, klätterlek, balanslek, gunglek och bollspel. Ambitionen är att lekplatsen ska locka till rörelse, fantasi och experimentlust.

Två konstverk med kopplingar till fabrikens historia smyckar Fajansparken, Vagnen av den lokala konstnären Ylva Wilhelmina Franzén samt Trädet av Rikard Fåhraeus.

- Det är fantastiskt roligt att hela parkstråket nu står klart. Jag hoppas att parken ska kunna ge utrymme för glädje, rekreation och lek med plats för möten och aktiviteter för alla åldrar, säger Camilla Schultz, mark- och exploateringschef.

Fajansparken är det parkstråk som löper genom hela Porslinskvarteren från norr till söder. Parkstråket består av flera parkdelar namngivna efter de porslinsserviser som satt Gustavsberg på kartan -  Prunusstråket, Salixtrappan, Blå Blom-parken och Astertorget.

Invigningen planeras ske längre fram men parken öppnar för allmänheten idag.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Värmdö Kommun
Värmdö Kommun
Skogsbovägen 9-11
134 81 Gustavsberg

Servicecenter: 08 - 570 470 00http://www.varmdo.se

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 44 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

 

 

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

Stockholm Craft Week, 1–4 oktober 20202.9.2020 10:00:00 CESTPressmeddelande

I veckan släpptes programmet till den andra upplagan av Stockholm Craft Week, en satsning på svenskt samtida konsthantverk. Stockholm Craft Weeks syfte är att synliggöra det internationellt sett högkvalitativa svenska konsthantverket och nå en ny publik. Programmet innehåller bland annat konstnärsamtal och öppna ateljéer och äger rum på Värmdö, Gustavsbergs hamn samt i centrala Stockholm den 1–4 oktober 2020.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum