Business Region Göteborg AB

Faktaspäckat om Göteborgsregionens näringsliv

Dela

Bevakar du Göteborgsregionens näringsliv som journalist? Då kan du ha stor nytta av årets upplaga av Business Region Göteborgs rapport Fakta & Statistik. I rapporten ger vi en tydlig bild av hur Göteborgsregionen utvecklas ekonomiskt.

Fakta & Statistik är ett bra underlag för att analysera både fördelar och utmaningar för Göteborgsregionen. Rapporten finns även på engelska och Business Region Göteborg använder den som en service till företag och företagare som överväger etableringar och investeringar. Den delas bland annat ut på mässor och seminarier där Business Region Göteborg möter internationella investerare.

Men rapporten kan också användas som faktaunderlag för journalistik och som en källa till idéer för nyhetsinslag och reportage.

Fakta & Statistik 2016 kan hämtas här: www.businessregion.se/sv/nyhetsrum/publikationer

Vill du ha den i tryckt form går det bra att beställa den från jessica.humleklo@businessregion.se

Frågor om Fakta & Statistik kan ställas till Henrik Einarsson, etableringschef vid Business Region Göteborg, henrik.einarsson@businessregion.se, 031-367 61 27.

Nyckelord

Om

Business Region Göteborg AB
Business Region Göteborg AB
Norra Hamngatan 14
404 23 Göteborg

+46 (0)31-367 61 00https://www.businessregiongoteborg.se/sv/

Business Region Göteborg ansvarar för näringslivsutveckling i Göteborgs Stad och representerar 13 kommuner i regionen. Business Region Göteborg ska bidra till att skapa fler arbetstillfällen och därigenom åstadkomma en hållbar tillväxt i Göteborgsregionens näringsliv. Detta gör vi genom att erbjuda kunskap och kontakter som skapar förutsättningar för dig som vill starta, etablera eller utveckla företag i regionen.

Följ Business Region Göteborg AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Business Region Göteborg AB

Göteborgs innovativa transportlösningar lockar hit delegation från åtta länder14.9.2018 13:03Pressmeddelande

Städer världen över måste utveckla sina transportlösningar för att öka rörligheten och minska utsläppen. Göteborg, som är först i världen med att undersöka samspelet mellan självkörande fordon och långsiktig stadsplanering, visar den 17 och 18 september upp den senaste utvecklingen när staden gästas av en internationell delegation från åtta länder. På programmet står bland annat provkörning av eldrivna lastcyklar längs Stora Hamnkanalen.

Kraftig ökning av företagens lönesumma20.6.2018 15:33Pressmeddelande

Företagens lönesumma i Göteborgsregionen ökar kraftigt och landar på nära sju procent vilket är rejält högre än rikssnittet. Det framgår av årets andra Konjunkturrapport som Business Region Göteborg presenterar i dag. – Merparten av lönesumman består av att det skapats fler nya högkvalificerade och högavlönade jobb i regionen inom den privata sektorn, säger Peter Warda, analytiker på Business Region Göteborg.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum