Europaparlamentet

Faluelever frågar ut EU-politiker

Dela

Den 4 juni kommer elever vid Kristinegymnasiet i Falun att träffa EU-ministern och Europaparlamentariker, i en webbsänd frågestund.

Eleverna vid Kristinegymnasiet får i 1,5 timme ställa frågor direkt till EU-minister Hans Dahlgren och Europaparlamentarikerna Johan Danielsson (S) och Jessica Stegrud (SD). Frågestunden är en del av Europaparlamentets digitala EU-skolturné, som lanserades hösten 2020 för skolor som deltar i Europaparlamentets Ambassadörsskoleprogram.

— Vi har arbetat aktivt på skolan under året med EU. Dels har vi ansvariga lärare för Europaparlamentets Ambassadörsskoleprogram deltagit i utbildningar och lagt mer fokus på EU i vår undervisning. Vi har tillsammans med våra juniorambassadörer också försökt sprida kunskap till hela skolan om EU:s arbete genom att bl.a. uppmärksamma Europadagen samt skapat en digital info-point, säger Carolina Lund, lärare vid Kristinegymnasiet.

— Vi är väldigt glada att erbjuda elever på Europaparlamentets ambassadörsskolor denna unika möjlighet att få ställa frågor och träffa ledande beslutsfattare på EU-nivå, säger Markus Bonekamp, chef för Europaparlamentets kontor i Sverige.

Dag: Fredag 4 juni

Tid: 10.00–11.45

Moderator: Markus Bonekamp, chef för Europaparlamentets kontor i Sverige

Plats: Europaparlamentets Youtubesida

Bakgrund:

Europaparlamentets Ambassadörsskoleprogram sjösattes i februari 2017 för att sprida kunskap om EU och europeisk parlamentarisk demokrati bland lärare och elever på högstadie- och gymnasieskolor, runt om i Sverige. Kristinegymnasiet är en av 66 skolor i Sverige, och en av 1 500 skolor i EU, som deltar i Europaparlamentets ambassadörsskoleprogram.

Kontakter

Bilder

Om

Europaparlamentet
Europaparlamentet
Regeringsgatan 65
111 56 Stockholm

08-562 444 55https://www.europarl.europa.eu/portal/sv

Europaparlamentet är EU:s enda direktvalda institution och stiftar EU-lagar tillsammans med ministerrådet. Europaparlamentets presstjänst levererar fullständig och opartisk information till media och svarar på pressfrågor om Europaparlamentets dagliga verksamhet samt hjälper Europaparlamentariker i deras kommunikationsverksamhet.

Följ Europaparlamentet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Europaparlamentet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum