Familjebostäder

Familjebostäder förnyar stödet till Läxhjälpen i Farsta och Rinkeby  

Dela

Familjebostäder förnyar stödet till stiftelsen Läxhjälpen i Farsta och Rinkeby, där många elever riskerar att inte få gymnasiebehörighet. Stödet är en del av Familjebostäders arbete för att öka tryggheten och jämlikheten i våra bostadsområden.

Foto: ACNE
Foto: ACNE

– En del i arbetet mot segregation och det långsiktiga trygghetsarbetet är att fler unga pojkar går klart skolan. Läxhjälp är därför viktigt, särskilt i våra utsatta områden. Nu fortsätter Familjebostäder sitt stöd till Läxhjälpen i Farsta och Rinkeby, säger bostads- och fastighetsborgarråd Dennis Wedin.

Familjebostäder har samarbetat med stiftelsen Läxhjälpen i mer än tio år och hjälper varje år ett femtiotal elever i Farsta grundskola och Rinkebyskolan. Att få läxhjälp är gratis – men eleverna måste skriva på ett kontrakt där de förbinder sig att gå på läxhjälpen under två tillfällen i veckan. Grupperna är små, med tre läxhjälpare på 15 elever.

– Vi vill ge fler unga möjlighet att klara skolan trots olika förutsättningar. Läxhjälpen är ett bra exempel på hur vi som fastighetsägare kan bidra till en trygg och hållbar utveckling i våra prioriterade områden, säger Jonas Schneider, vd Familjebostäder.

Effekten av läxhjälpsprogrammet är tydlig. På Farsta grundskola fick samtliga elever med läxstöd behörighet läsåret 20/21 enligt en undersökning genomförd av Läxhjälpen. Bland de övriga niorna på skolan fick 86 procent behörighet. Motsvarande mätning på Rinkebyskolan visade att 94 procent av eleverna med stöd fick gymnasiebehörighet jämfört med övriga nior på skolan, där 60 procent blev behöriga.

– Med stöd från engagerade aktörer som Familjebostäder kan vi fortsätta nå ut till elever som behöver det som allra mest i Farsta och Rinkeby. Det är positivt att fler ser värdet av långsiktiga satsningar på unga kopplat till elevernas skolresultat, säger Erica Hagström, regionchef på Läxhjälpen.

Så fungerar Läxhjälpen
Stiftelsen Läxhjälpen grundades 2008 och erbjuder ett kostnadsfritt program för elever i åttan och nian, där de efter skoltid kan plugga ikapp och läsa läxor i lugn och ro. Passen leds av läxhjälpare som är avlönade högskolestudenter från många olika utbildningar, bakgrunder och områden. Tillsammans med eleverna sätter läxhjälparna upp mål för framtiden. Läs mer på laxhjalpen.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: ACNE
Foto: ACNE
Ladda ned bild
Foto: ACNE
Foto: ACNE
Ladda ned bild

Om

Familjebostäder
Familjebostäder
Hammarby Fabriksväg 67, Box 92100,
120 07 Stockholm

https://www.familjebostader.com/
Familjebostäder har jobbat för allas rätt till ett tryggt hem sedan 1936. Vi äger och förvaltar över 20 000 hyresrätter i Stockholm, där mer än 43 500 stockholmare bor. Vår vision är att skapa hem för en enklare vardag. Vi erbjuder hyresrätter där underhåll och service ingår. Vi renoverar och btgger nytt med framtiden i sikte - energisnålt och uppkopplat. Det ska vara enkelt att bo hos oss.

Följ Familjebostäder

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Familjebostäder

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum