Familjebostäder

Familjebostäder nominerar Algoritmen i Hagastaden till årets Stockholmsbyggnad

Dela

Familjebostäder har nominerat kvarteret Algoritmen i Hagastaden till Årets Stockholmsbyggnad 2021. Vinnaren i årets tävling som Stockholm stad arrangerar presenteras i juni.

Fotograf: Gustav Kaiser
Fotograf: Gustav Kaiser

- Vi vill med nomineringen visa att allmännyttan i Stockholm tillför vackra byggnader med viktiga hyresrätter även i innerstaden. I Algoritmen finns flera fina detaljer att upptäcka som skapar och förhöjer helheten av ett modernt bostadshus i en nydanande stadsdel, säger Håkan Siggelin, chef för projektutvecklingsavdelningen hos Familjebostäder.

Med en spännande reliefmönstrad fasad av färgad vit betong har vi på ett intrikat sätt skapat liv till husvolymerna i hörnen av kvarteret. På de lägre huskropparna är betongen färgad i varma gulbeige toner med ett diskretare mönster där markeringen runt fönstren på klassiskt manér skapar en fin inramning. Huset är ritat av Brunnberg & Forshed Arkitektkontor med Olle Salomonson i spetsen.

Gården är halvöppen från Norra stationsgatan och ger både utblickar och ljusinsläpp.På den mindre innergården disponerar förskolan större delen av ytan i sin verksamhet under dagtid. För våra hyresgäster finns dessutom två takterrasser att njuta utomhusliv och gemenskap med grannarna på.

I huset finns en bilpool och många cykelparkeringar. I varje cykelrum finns dessutom en särskild plats att fixa med cykeln. Allt för att det ska vara enkelt att leva utan bil också med tanke på att här finns mycket goda kollektivtrafikmöjligheter, med en ny tunnelbanestation i Hagastaden som är under byggnation.

Algoritmen består av 178 hyreslägenheter och ett LSS-boende. I bottenvåningen finns en förskola och övriga lokaler är restauranger eller tänkta för lokal service. Familjebostäder har en hög byggtakt med över 1200 hyresrätter i produktion och i år kommer det att ske över 800 inflyttningar i nya hyresrätter.

Fakta om årets Stockholmsbyggnad

Årets Stockholmsbyggnad arrangeras av Stockholms stad. Byggnaden ska ligga inom Stockholms stads kommungräns. Det kan vara såväl stora som små byggnationer. Även vara en större renovering eller ombyggnation kan nomineras. Byggnaden ska ha färdigställts under 2020. De nominerade byggnaderna presenteras för en jury som utser tio finalister. Juryn utgår från byggnadens arkitektur, hållbarhet, innovation och betydelse för Stockholm. I mitten av april får allmänheten möjlighet att rösta via webb, mejl, sms och brev. Vinnaren av Årets Stockholmsbyggnad 2021 presenteras i juni.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Fotograf: Gustav Kaiser
Fotograf: Gustav Kaiser
Ladda ned bild
Fotograf: Gustav Kaiser
Fotograf: Gustav Kaiser
Ladda ned bild
Fotograf: Gustav Kaiser
Fotograf: Gustav Kaiser
Ladda ned bild
Fotograf: Gustav Kaiser
Fotograf: Gustav Kaiser
Ladda ned bild

Om

Familjebostäder
Familjebostäder
Hammarby Fabriksväg 67, Box 92100,
120 07 Stockholm

https://www.familjebostader.com/
Familjebostäder har jobbat för allas rätt till ett tryggt hem sedan 1936. Vi äger och förvaltar över 20 000 hyresrätter i Stockholm. Just nu bygger vi mer än på 40 år. Vi tar klivet in i framtiden med bostäder som är energisnåla och uppkopplade. Vi förbättrar möjligheterna att leva utan bil – med bilpooler och bra service för cyklar. Vi lägger mer tid på utemiljöer, portar och källare för att det ska vara tryggt överallt. Vi bygger inte bara hus. Vi bygger hem – för dagens och morgondagens stockholmare.

Följ Familjebostäder

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Familjebostäder

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum