Familjebostäder

Familjebostäder siktar på nyckelfritt år 2025

Dela

Familjebostäder inleder nu arbetet med att bli nyckelfria. Det första steget är att bjuda in marknaden till en dialog, därefter sker upphandling av smarta lås som tjänst. Målsättningen är att etappvis införa e-lås på alla lägenhetsdörrar med sikte på ett nyckelfritt 2025.

-Samhällsutvecklingen med ökad grad av digitalisering och ny teknik skapar nya förväntningar och krav hos våra hyresgäster. E-lås ökar tryggheten och kan utveckla servicen för våra hyresgäster, samtidigt som vi kan effektivisera arbetssätt kring dagens nyckelhantering, säger Jonas Schneider, VD Familjebostäder. 

För hyresgästen är den stora fördelen en enklare och tryggare vardag med möjligheten att nyttja tjänster och service i hemmet. Om nyckeln tappas bort är det enkelt att spärra den och få en ny kod. Hyresgästen kan också välja att släppa in närstående, leverantörer eller till exempel hemtjänst i lägenheten även när de inte är hemma. För Familjebostäder kan arbetssätt effektiviseras ytterligare, dagens nyckelhantering är både kostsam och tidskrävande. 

-Idag har 85 procent av fastigheternas portar elektroniska lås och det här blir nu bolagets nästa steg. Vi ger oss ut och prövar marknaden och vi hoppas kunna sluta ett avtal med rätt leverantör under hösten. Därefter sker ett etappvist införande av låsen i hela fastighetsbeståndet, säger Susanne Kilgren, chef digital utveckling. 

Familjebostäder har valt att inför upphandling bjuda in låsaktörerna på marknaden till en inledande dialog. Bolaget har en förhoppning om att leverantörerna via dialogen går samman och hittar nya innovativa gemensamma lösningar som motsvarar Familjebostäders behov.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Familjebostäder
Familjebostäder
Hammarby Fabriksväg 67, Box 92100,
120 07 Stockholm

https://www.familjebostader.com/
Familjebostäder har jobbat för allas rätt till ett tryggt hem sedan 1936. Vi äger och förvaltar över 20 000 hyresrätter i Stockholm. Just nu bygger vi mer än på 40 år. Vi tar klivet in i framtiden med bostäder som är energisnåla och uppkopplade. Vi förbättrar möjligheterna att leva utan bil – med bilpooler och bra service för cyklar. Vi lägger mer tid på utemiljöer, portar och källare för att det ska vara tryggt överallt. Vi bygger inte bara hus. Vi bygger hem – för dagens och morgondagens stockholmare.

Följ Familjebostäder

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Familjebostäder

Stockholms bostadsbolag erbjuder sommaraktiviteter för barn och ungdomar5.6.2020 08:32:02 CESTPressmeddelande

De allmännyttiga bostadsbolagen i Stockholm vill bidra till en meningsfull sommar för barn och ungdomar. Det är alltid viktigt, men i år kanske viktigare än någonsin med tanke på att fler kommer att spendera sommaren hemma. Därför satsar Svenska Bostäder, Stockholmshem, Familjebostäder och Stadsholmen på sommaraktiviteter för de barn och ungdomar som bor hos något av bolagen.

Vi är med och skapar framtidens fastighetsbransch18.2.2020 08:00:00 CETNyheter

Efter förra årets framgångsrika pilotprojekt fortsätter nu Familjebostäder med sin ettåriga fastighetsutbildning, en satsning som ger arbetslösa rätt verktyg för att lyckas i rollen som husvärd. Den ettåriga fastighetsutbildningen arrangeras tillsammans med systerbolagen Stockholmshem och Svenska Bostäder, i samarbete med Arbetsförmedlingen och Nercia Utbildning AB. – När jag frågar unga idag vilka yrken de tror finns i fastighetsbranschen, så svarar de ofta vaktmästare eller mäklare. Det finns en stor utmaning här. Vår utbildning är en av flera insatser för att fler ska upptäcka möjligheterna i vår bransch, säger Isabella Hallberg, HR-specialist som samordnar för Familjebostäders räkning. Teori varvas med praktik Under utbildningen varvas teori med totalt 12 praktikveckor hos de tre bostadsbolagen. Den totala längden är 48 veckor. Familjebostäders egna husvärdar handleder kandidaterna. Vid urvalet läggs stor vikt vid social kompetens och engagemang hos eleverna, samt att de är praktis

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum