Familjebostäder

Familjebostäders andra Stockholmshus står klart – här ska det vara enkelt att bo utan egen bil

Dela

De första hyresgästerna har flyttat in i Familjebostäders andra Stockholmshus – kvarteret Bjurö i Farsta strand. En bilpool finns på plats och till sommaren också en cykelpool. – Här ska det vara enkelt att bo utan egen bil, säger Emma Evers Holm, projektledare för mobilitetsstrategi på Familjebostäder.

Fotograf: Familjebostäder
Fotograf: Familjebostäder

Totalt 92 hyresrätter i Fyra punkthus byggs längs med Nordmarksvägen i storlekar om 2-3 rok, 55-75 kvm. De första hyresgästerna flyttade in i mitten av februari och inflyttningen pågår fram till juni.

–  Genom upprepning och bra förutsättningar i markanvisningarna är målet att pressa produktionskostnaderna. Nya resesätt byggs in från början med fokus på kollektivtrafik, cykel- och bilpooler. Vi möter framtidens Stockholm genom att bygga rätt från början, säger Håkan Siggelin, chef på projektutvecklingsavdelningen.

Bjurö är Familjebostäders andra Stockholmshusprojekt som blir klart och i Farsta har ännu ett projekt byggstartat.

Bygger för en framtid utan egen bil

Familjebostäder satsar stort på mobilitetslösningar som ska göra det enklare för hyresgästerna att leva utan egen bil. Här finns en bilpool och till sommaren planeras en cykelpool finnas på plats. Vi gör det också enklare för de med egen cykel genom bättre cykelparkering, väderskydd, automatisk dörröppnare och särskilda platser där man kan pumpa, ladda, spola av och fixa med sin cykel.

– Det är inte själva ägandet av bil som människor behöver, utan möjligheten att transportera sig. De behoven varierar med ålder, utifrån var man bor och vilken livssituation man har. Därför är det spännande att vi ett sådant kollektivtrafiknära läge kan bygga med nya lösningar för dagens och framtidens stockholmare säger Emma Evers Holm, projektledare för mobilitetsstrategi hos Familjebostäder.

Familjebostäder har en hög byggtakt med över 1200 hyresrätter i produktion och i år kommer det att ske över 800 inflyttningar i nya hyresrätter. Vårt mål är att det i all nybyggnation framöver kommer att finnas förutsättningar för bil- och cykelpooler.

Fakta om Stockholmshusen

Stockholmshusen är ett av Stockholms stads största utvecklingsprojekt. Fullt i paritet med Slussen och Hagastaden! Tusentals nya hyresrätter kommer att byggas inom ramen för satsningen och det motsvarar en helt ny årsring i Stockholms byggnadshistoria med en sammanhållen gestaltning för 2020-talet

Stockholmhus är välritade hus med stor omsorg om detaljer och i samklang med den omkringliggande bebyggelsen. Karaktäristiska kännetecken är till exempel de välkomnande, träklädda entréerna med sittbänk, fönsteromfattningar med relief i putsen och dörrhandtag som utformats av tre konstnärer. I Bjurö hälsar Lena Cronqvist huskatt alla hyresgäster välkommen varje dag.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Fotograf: Familjebostäder
Fotograf: Familjebostäder
Ladda ned bild

Om

Familjebostäder
Familjebostäder
Hammarby Fabriksväg 67, Box 92100,
120 07 Stockholm

https://www.familjebostader.com/
Familjebostäder har jobbat för allas rätt till ett tryggt hem sedan 1936. Vi äger och förvaltar över 20 000 hyresrätter i Stockholm. Just nu bygger vi mer än på 40 år. Vi tar klivet in i framtiden med bostäder som är energisnåla och uppkopplade. Vi förbättrar möjligheterna att leva utan bil – med bilpooler och bra service för cyklar. Vi lägger mer tid på utemiljöer, portar och källare för att det ska vara tryggt överallt. Vi bygger inte bara hus. Vi bygger hem – för dagens och morgondagens stockholmare.

Följ Familjebostäder

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Familjebostäder

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum