Familjebostäder

Familjebostäders års- och hållbarhetsredovisning 2020

Dela

Familjebostäder summerar förändringens år 2020. Trots pandemins utmaningar gläds vi åt den utveckling vi gjort med våra hyresgäster och stockholmarna i fokus. Vi vässade vårt hållbarhetsarbete, ökade tryggheten i våra bostadsområden och minskade vårt klimatavtryck. Nu är vår senaste års- och hållbarhetsredovisning här.

Nästan 43 000 stockholmare har sitt hem hos oss. Vår ambition är att de ska leva ett gott liv – tryggt och hållbart för framtiden. I en stad som växer i snabb takt bygger vi mer än någonsin för att möta behovet av nya bostäder. Med en långsiktig hållbarhetsstrategi i grunden har årets satsningar på fler bostäder, ökad trygghet, nöjda hyresgäster och minskat klimatavtryck gett tydliga resultat.

– Vi fortsätter leverera nya och klimatsmarta bostäder åt stockholmarna och skapar tryggare bostadsområden för våra hyresgäster, säger Familjebostäders vd Jonas Schneider.

Vi är stolta över ett starkt 2020 med viktiga framsteg i vårt bidrag till ett hållbart Stockholm:

  • Vi höll en rekordhög byggtakt av nya hyresrätter i ett växande Stockholm, med över 1 200 lägenheter i produktion
  • Vårt klimatavtryck minskade ytterligare med lägre utsläpp av växthusgaser och minskad energianvändning.
  • Vi gjorde en stor satsning på trygghet i de områden där behoven är störst och ökade trygghetsindex till drygt 78 procent.
  • Vi har nöjda hyresgäster och nådde ett serviceindex på drygt 81 procent.


Här hittar du Familjebostäders års- och hållbarhetsredovisning 2020.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Familjebostäder
Familjebostäder
Hammarby Fabriksväg 67, Box 92100,
120 07 Stockholm

https://www.familjebostader.com/
Familjebostäder har jobbat för allas rätt till ett tryggt hem sedan 1936. Vi äger och förvaltar över 20 000 hyresrätter i Stockholm. Just nu bygger vi mer än på 40 år. Vi tar klivet in i framtiden med bostäder som är energisnåla och uppkopplade. Vi förbättrar möjligheterna att leva utan bil – med bilpooler och bra service för cyklar. Vi lägger mer tid på utemiljöer, portar och källare för att det ska vara tryggt överallt. Vi bygger inte bara hus. Vi bygger hem – för dagens och morgondagens stockholmare.

Följ Familjebostäder

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Familjebostäder

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum