Spendrups Bryggeri AB

Familjen Spendrups stipendium går i år till Jonathan Rudman, www.ibnytt.se

Dela

Sedan 2008 delar familjen Spendrup, i samarbete med Ung Företagsamhet, ut ett stipendium till unga entreprenörer. Syftet är att uppmuntra och stärka unga företagare som visat prov på god affärsmässighet och utmärkande entreprenörsegenskaper. Stipendiesumman är på 50.000 kronor och i år går priset till Jonathan Rudman.

I måndags samlades 2.500 entusiastiska gymnasieelever på Stockholmsmässan för en inspirationsdag inför uppstarten av Ung Företagsamhets entreprenörsår 2016-2017. En av höjdpunkterna var utdelningen av Familjen Spendrup stipendium på 50.000 kronor. Priset delades ut av Axel Spendrup.

  • Årets Spendrupsstipendium går till en kreativ entreprenör med ett nytänkande som löser ett behov inom en specifik bransch, men med stor framtida potential inom andra områden. Den exemplariska och välskrivna affärsplanen med affärsmodell, riskanalys och framtida tillväxt gör den trovärdig och ekonomiskt hållbar. Vi kommer följa Jonathans och ibnytt.se utveckling och önskar honom och företaget stor framgång, säger Axel Spendrup biträdnde produktchef och styrelseledamot i Spendrups.

I onsdags lanserade Jonathan Rudman den nya innebandysajten ibnytt.se.  En nyhetssajt som erbjuder det senaste inom innebandy på ett nytänkande och attraktivt sätt. Jonathan såg ett behov av snabb, innovativ och kvalitativ bevakning där text, video och ljud återges på ett personligt sätt. Och på så sätt vara med och utveckla innebandyns utveckling.

  • Vårt mål är att bli Sveriges bästa nyhetssajt för innebandy. Stipendiet från familjen Spendrup är en bekräftelse på att vi är på rätt väg. Priset kommer gå direkt in i företaget för att kunna utveckla produkten ytterligare, säger Jonathan Rudman.

./.

Om Familjen Spendrups stipendium

Spendrupsstipendiet är ett årligt återkommande pris som syftar till att uppmuntra och stödja unga entreprenörer i Sverige. Målet är att flera unga ska våga ta steget att starta eget företag. Prissumman är på 50.000 kronor. Det är tidigare UF-elever som har eller har för avsikt att starta upp ett eget företag. Personen/erna ska ha fyllt minst 18 år under året. Kriterierna är god affärsmässighet och utmärkande entreprenörskap, framåtanda, ett exceptionellt driv och framför allt en bärande affärsidé.

Om Ung Företagsamhet

Sedan 1980 har vi utbildat gymnasieelever i entreprenörskap genom processutbildningen UF-företagande. Sedan 2009 arbetar vi även på grundskolan. Läsåret 2015/2016 drev 26 430 gymnasieelever företag. Vi finns över hela Sverige, från norr till söder, genom ett nationellt kansli och 24 regionala föreningar. Vi har ca 100 engagerade medarbetare till hjälp för elever och lärare, och organisationen har en bred kompetens inom entreprenörskap. Organisationen stöds av offentliga medel, stiftelser och fonder samt det privata näringslivet. Ung Företagsamhet vill ge unga en tro på sin egen företagsamhet genom våra två lika viktiga områden – företagsamhet och företagande. Vi gör det genom att kombinera teori och praktik på ett inspirerande och roligt sätt och allt detta sker genom skolan. Organisationen ger unga en kontakt med näringslivet och företagande.

För mer information, kontakta:

Fredrik Spendrup, VD Spendrups bryggeri, fredrik.spendrup@spendrups.se

Jonathan Rudman, www.ibnytt.se 070 -603 46 77, jonathan@ibnytt.se

Rose-Marie Hertzman, presschef, 070 283 02 75, rose-marie.hertzman@spendrups.se

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Spendrups Bryggeri AB
Spendrups Bryggeri AB
Box 3006/ Vårby allé 39
143 03 Vårby

08-672 77 00http://www.spendrups.se/

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i fjärde generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Vårby utanför Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Schweppes, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har 950 medarbetare och omsätter cirka 3,3 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, Hellefors Bryggeri och BIBAB. www.spendrups.se

Följ Spendrups Bryggeri AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Spendrups Bryggeri AB

Henrik Åström ny marknadsdirektör för Spendrups Bryggeri7.3.2018 13:38Pressmeddelande

Spendrups Bryggeri har utsett Henrik Åström till marknadsdirektör. Henrik har arbetet på Spendrups i drygt åtta år, bland annat som Brand Manager och marknadschef. Han har också varit CMO för Max hamburgare och kommer senast från en roll som varumärkesdirektör på Spendrup Brands. Henrik efterträder Leif Börjeson som efter sex år som marknadsdirektör går vidare till en roll som vd på Spring Wine & Spirits, koncernens dotterbolag.

Nu lyfter originalet sin tonic till nästa nivå – Schweppes Premium Mixers22.2.2018 09:42Pressmeddelande

Utan Schweppes ingen tonic. Efter att ha tagit fram originalet till världens alla tonics lyfter Schweppes sin ”uppfinning” till nästa nivå och lanserar tre av sina Premium Mixers i butik. ”Dessa tonics har subtila men viktiga egenskaper som välbalanserad beska och extra tryck i kolsyran vilket ger fler möjligheten att göra den perfekta GT:n hemma”, säger den prisbelönte barmästaren Mathin Lundgren.

Hälsa och smak lyfter försäljningen av alkoholfri öl i Sverige5.2.2018 14:00Pressmeddelande

Försäljningen av alkoholfri öl växer – inte bara i Sverige utan över hela världen. Utvecklingen är till stor del en generationsfråga när allt fler yngre ser till sin hälsa och vill välja drycker med mindre eller ingen alkohol alls. Fortfarande utgör den en mindre del av den totala ölproduktionen, men alkoholfritt ökar både i volym, bredd och sortiment. På Spendrups har försäljningen av alkoholfri öl i stort sett fördubblats de senaste fem åren och under 2018 kommer konsumenterna att se en mängd smakrika nyheter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum