SEAT Sverige

Fantastiskt år för SEAT 2016 - ett av Sveriges snabbast växande bilmärken.

Dela

/ SEAT var ett av Sveriges snabbast växande bilmärken 2016 +34% vs 2015 / Nya Ateca blev en succé och under de kommande åren presenterar SEAT sin största modelloffensiv någonsin / Expansionen av ÅF nätverket fortsätter under 2017 och ska ge ökad tillgänglighet / Starkt resultat globalt +93 miljoner euro för första halvåret 2016

Södertälje, 03/01/17 – SEAT har gjort ett fantastiskt starkt 2016 och avslutar året som ett av Sveriges snabbast växande bilmärken. Förra årets försäljning nåddes redan i slutet av september och jämfört med 2015 har SEAT ökat sin försäljning med drygt 34% och nådde totalt 5707 registreringar vid årets slut*. Nya modeller är en viktig ingrediens för SEATs tillväxt men även etableringen av nya återförsäljare har bidragit till ökningen.

SEAT Ateca är självklart en del av framgången då den ger oss tillträde till ett helt nytt segment i SUV-kategorin. Under hösten har Ateca stått för ca 30% av försäljningen och adderar ytterligare ett ben i vårt utbud tillsammans med våra trotjänare Leon och Ibiza, säger marknadschef Henrik Looser.

Framtiden ser även ljus ut för SEAT som under Parismässan 2016 presenterade sin största modelloffensiv någonsin. Efter lanseringen av SEAT Ateca kommer trotjänaren Leon att uppdateras i början av 2017 dessutom kommer Leon CUPRA med 4-hjulsdrift och 300 hk under våren. Senare i vår lanseras en helt ny femte generation av Ibiza och under hösten kommer SEATs första mindre crossover med namnet Arona - allt detta under 2017. Vårt mål är att fortsätta att växa genom nya modeller som attraherar nya segment med högt fokus på kvalitet och lojalitet, säger Per Brinkenberg märkeschef SEAT Sverige.

En nyckel till framgången under 2016 är att SEAT under året har jobbat hårt med att utöka antalet återförsäljare. Tillgängligheten är superviktig för oss, vi har engagerade och duktiga återförsäljare idag och under 2017 är planen att addera ytterligare 8-10 för att minska våra "vita fläckar" ute i landet, säger märkeschef Per Brinkenberg.

Även globalt går det bra för SEAT, företaget redoviserade ett rörelseresultat på 93 miljoner euro för första halvåret 2016 vilket är 77 procent mer jämfört med samma period 2015.

* enligt preliminära data från Bil Sweden

För ytterligare information kontakta
Henrik Looser, Marknad & PR chef SEAT Sverige på 072-512 84 24 eller henrik.looser@seat.se
 
SEAT är det enda företaget med full kapacitet för att designa, utveckla, tillverka och marknadsföra bilar i Spanien. Detta multinationella företag med huvudkontor i Martorell (Barcelona) ingår i Volkswagen Group och finns representerat i 75 länder. 
I Sverige sålde SEAT 5707 bilar under 2016, en ökning med 34 procent med en marknadsandel på1,53 procent. SEAT är starkast på privatbilsmarknaden och inte minst inom privatleasing.

SEAT Group sysselsätter över 14.000 personer på tre produktionsplatser – Barcelona, El Prat de Llobregat och Martorell, där bland annat de framgångsrika modellerna Ibiza och Leon produceras. I tillägg producerar företaget modellen Alhambra i Portugal, modellen Mii i Slovakien och modellerna Ateca i Tjeckien.

I SEAT Technical Centre arbetar 1000 ingenjörer med innovation och utveckling. Denna ”kunskapsbank” för företaget är också Spaniens största investerare i R&D och har verkat sedan 1975. I linje med företagets åtagande för minskad miljöpåverkan arbetar SEAT mot minskade utsläpp och ökad energieffektivitet,
liksom återvinning och resursoptimering.
 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

SEAT Sverige
SEAT Sverigehttp://www.seat.se

SEAT är ett internationellt bilmärke som ingår i Volkswagen Group. SEAT utvecklar och producerar modeller med högt teknikinnehåll som särskiljer sig genom sin uttrycksfulla design. 

Följ SEAT Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från SEAT Sverige

SEATs nya 7-sitsiga SUV kommer heta SEAT Tarraco20.2.2018 11:16Pressmeddelande

/ För första gången har SEAT låtit sina fans bestämma namnet på en av sina modeller genom en omröstning. Mer än 146.000 personer från 134 länder deltog i omröstningen. / Det vinnande alternativet Tarraco fick mer än 35% av rösterna och kommer därmed namnge SEATs nya 7-sitsiga SUV / Den 7-sitsiga SUVen lanseras i slutet av 2018 Södertälje, 20/02/2018. – SEAT Tarraco. Det är namnet på SEATs tredje SUV. Namnet bestämdes genom en omröstning bland SEAT fans. Omröstningen startade under sommaren 2017 och totalt deltog 146 124 personer från 134 länder i tävlingen #SEATseekingName. Det vinnande alternativet blev Tarraco som fick 35% av rösterna. Tarraco är det historiska namnet på Tarragona som ligger strax söder om SEATs hemstad Barcelona och är en av de äldsta romerska bosättningarna på den Iberiska halvön. Staden har ett rikt arv av kultur, historia och arkitektur och en ungdomlig känsla vilket är värden som är i linje med SEATs kärnvärden och vad SEAT vill förmedla med sina bilar. Tarraco

CUPRA: Ett nytt märke är fött31.1.2018 16:20Pressmeddelande

Södertälje, 31/01/2018 – Det är nu officiellt att SEATs populära prestandalinje CUPRA kommer positioneras som ett eget märke under SEATs regi. Det nya märket heter CUPRA och idag släpps de första officiella bilderna på den nya CUPRA-logotypen som också ger en glimt av vad CUPRA kommer att bli. CUPRA har alltid varit den sportigaste upplevelsen inom SEAT familjen och får nu en egen själ, ett eget DNA och sin egen identitet. Alla nya CUPRA-modeller kommer förses med den nya CUPRA-logotypen. Det nya CUPRA-märket gör sin officiella debut den 22 februari under ett event i Barcelona. Efter detta kommer de första CUPRA-modellerna introduceras för allmänheten i början av mars under Geneva International Motor Show. I samband med att den nya logotypen presentaras lanseras också en officiella hemsida för det nya varumärket: www.cupraofficial.com SEAT är det enda företaget med full kapacitet för att designa, utveckla, tillverka och marknadsföra bilar i Spanien. SEAT ingår i Volkswagengruppen och h

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum