Upplands Väsby kommun

Färre brott efter kamerabevakning

Dela

Kamerabevakningen vid stationsområdet har under de senaste två åren bidragit till ökad trygghet och färre brott. Det visar kommunens utvärdering.

Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)

Upplands Väsby kommun har satsat på ett flertal brottsförebyggande åtgärder vid stationsområdet. Sedan december 2019 används kamerabevakning vid busstorget som ligger granne med Messingen. Övervakningen har hjälpt polisen i samband med utredningar då man har kunnat ta del av bilder från kamerorna.

– Vi kan se en positiv förändring och att våra trygghetsskapande åtgärder ger resultat. Vår övergripande bedömning är att kamerabevakningen i kombination med andra insatser har en positiv effekt. Därför fortsätter vi med kamerabevakningen och ser över hur vi kan utöka den, säger kommunstyrelsens ordförande Oskar Weinmar (M).

En jämförelse mellan januari-september 2020 och samma period 2021 visar på en minskning med 41 procent av antalet brottsrelaterade händelser. Rapporter som rör misstänkt narkotikahantering har minskat med 26 procent.

– Även om vi inte ser förbättringar inom alla områden så vet vi att kameror i kombination med andra åtgärder skapar en bättre situation. Allt som kan bidra till färre negativa händelser är bra för kommunens invånare, säger brottsförebyggande strateg Emma Rauf-Otworowski.

Upplands Väsby kommun har vidtagit flera åtgärder för att öka tryggheten vid stationsområdet. Utöver kameror rör det sig om ökad närvaro av ordningsvakter och väktare samt en nära samverkan med polisen.

Kontakter

Bilder

Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)
Ladda ned bild

Länkar

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 86
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 47 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum