Svensk Handel

Fars dag på söndag - papporna hoppas på en middag

Dela

Fars dag är en högtid med hundraåriga anor som fortfarande står sig stark. Nästan varannan person (45 %) planerar att uppvakta far på söndag. Middag, choklad och blommor tillhör de vanligaste presenterna. Men även den klassiska Fars dag-gåvan slipsen är fortsatt populär.

Svensk Handels konsumentundersökning inför Fars dag visar att vi i genomsnitt lägger 270 kronor på presenten till far. När papporna själva får välja står middag, en vinflaska och böcker högst upp på önskelistan.

Var fjärde dagligvaruhandlare, det vill säga butiker som säljer mat, anger att Fars dag är viktig för försäljningen. Två av tre dagligvarubutiker planerar dessutom att genomföra någon form av kampanj i samband med Fars dag.

– Fars dag är ett tillfälle att visa sin pappa uppskattning eller omtanke. För butiker som säljer blommor, choklad eller kläder ger Fars dag ett uppsving i försäljningen, säger Johan Davidson, chefsekonom på Svensk Handel.

Tolv procent av butikerna i sällanköpsvaruhandeln och sex procent av e-handlarna anger att Fars dag är viktig för försäljningen.

Nyckelord

Kontakter

Dokument

Länkar

Om

Svensk Handel
Svensk Handel
Regeringsgatan 60
103 29 Stockholm

010-47 18 500http://www.svenskhandel.se

Svensk Handel är en bransch- och arbetsgivarorganisation för små och stora företag inom parti-, detalj- och e-handeln. Handeln utgör en dryg tiondel av Sveriges BNP och Svensk Handels drygt 9 000 medlemsföretag har sammanlagt 250 000 människor anställda.

Ordförande är Anders Svensson och vd är Karin Johansson. Svensk Handel ingår i Svenskt Näringsliv.

Följ Svensk Handel

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Handel

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum