Sveriges Museer

Fas 4 stor lättnad för museerna

Dela

Den 29 september tas steg 4 i avvecklingen av publikrestriktionerna, då kommer vi kunna ha fulla salonger och läktare i hela landet. Det meddelade kulturminister Amanda Lind idag på en presskonferens.

Deltagartaket för allmänna sammankomster och privata tillställningar tas bort och kvarvarande regler för serveringar tas bort. Vaccinationsbevis på större offentliga sammanhang ska fortsatt utredas och kommer att remitteras.

– Vad vi har längtat. Det här innebär mycket för museerna. Både för programverksamhet, utställningar och vernissager men även för restaurangverksamheten. Det kommer att vara fortsatt tufft ekonomiskt för museerna på grund av stora intäktsbortfall under pandemin men det här är ett stort steg framåt, säger Jeanette Gustafsdotter, generalsekreterare Sveriges Museer.

Kontakter

Om

Sveriges Museer
Sveriges Museer
Box 4042
102 61 Stockholm

http://www.sverigesmuseer.se

Sveriges Museer bildades 2004. Vi tar tillvara och driver den svenska museisektorns gemensamma intressen. Med cirka 230 medlemmar representerar vi stora delar av Museisverige.

Följ Sveriges Museer

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sveriges Museer

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum