Tekniska verken i Linköping

Fasadbelysningen på vattentornet släcks ned

Dela

I morgon lördag den 21 september kommer den övre delen av fasadbelysningen på Berga vattentorn att släckas ned kl 21.21.21. Anledningen är att belysningen blivit uttjänt med åren och därmed slutat att fungera på stora delar av fasaden. Tornets undre del kommer fortsatt att lysa som vanligt. Då ny permanent ljussättning av vattentornet planeras till hösten 2021, lagas inte den nuvarande trasiga belysningen på övre delen av tornet.

  - Tyvärr har vi länge haft problem med den övre fasadbelysningen på vattentornet och lagat den många gånger. Nu ser det väldigt tråkigt ut när bara några enstaka lampor lyser på byggnaden, så istället för att laga lamporna igen är det är bättre att ta bort belysningen helt tycker vi. Men vi vill så klart att vattentornet i Berga hage ska lysa framöver och planerar därför att installera en helt ny permanent ljussättning där, som ska vara klar när höstmörkret faller år 2021, säger Christian Andersson, produktansvarig för belysning på Tekniska verken.

I samband med renoveringsarbetet av vattentornet 2009 installerades nuvarande fasadbelysning. Utöver den fasta belysningen har också Tekniska verken färgväxlat vattentornets ljus för att uppmärksamma olika händelser som exempelvis storhelger och större evenemang i staden. Sedan 2017 har vattentornet även utgjort en viktig pusselbit i Linköpings ljuskalender (www.linkoping.se/ljuskalender) som är ett samarbetsinitiativ mellan Linköpings kommun, Visit Linköping och Tekniska verken. Tornet kommer fortsätta manifestera helgs- och evenemangsaktiviteter med ljus, men inte lika synbart.

För mer information kontakta gärna:
Christian Andersson, produktansvarig för belysning, Tekniska verken i Linköping
013-20 83 31
christian.andersson@tekniskaverken.se

Nyckelord

Bilder

Om

Tekniska verken i Linköping
Tekniska verken i Linköping
Box 1500
581 15 Linköping

013 - 20 80 00https://www.tekniskaverken.se/

Tekniska verken är en del av drygt 230 000 privat- och företagskunders vardag och vi levererar tjänster som gör livet enklare. Vi erbjuder elnät, belysning, vatten, fjärrvärme, fjärrkyla, hantering av avfall, bredband, biogas, effektiva energilösningar och elhandel. Vår vision är att bygga världens mest resurseffektiva region och tillsammans med våra kunder är vi på rätt väg. Välkommen att läsa mer på tekniskaverken.se 

Tekniska verken i Linköping AB (publ) Box 1500 581 15 Linköping Besöksadress: Brogatan 1 Presskontakt: 013-20 91 40 Växel: 013-20 80 00

Följ Tekniska verken i Linköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tekniska verken i Linköping

Nu driftsätts Sveriges största solcellspark i Linköping9.7.2020 15:40:00 CESTPressmeddelande

Första panelerna sattes upp i mitten av maj och trots förseningar, som en effekt av coronapandemin, kan nu Sveriges hittills största solcellspark börja producera el. En solig sommardag beräknas den ge el motsvarande årliga hushållselen hos 18 villor eller 36 lägenheter. Solcellsparken är en gemensam satsning för en mer hållbar energiförsörjning i Sverige från Alight, Infranode, Tekniska verken i Linköping och Swedbank.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum