Linköpings kommun

Fastighetsägare nöjda med samarbetet kring bosättning och mottagande av kommunanvisade nyanlända

Dela

Samarbetet mellan Linköpings kommun och fastighetsägare kring bosättning och mottagande av kommunanvisade nyanlända har fungerat bra. Det visar en uppföljning som kommunen har gjort. Flera fastighetsägare är positiva till fortsatt samarbete.

Linköpings kommun och fastighetsägare har idag träffats för att diskutera samarbetet kring bosättning och mottagande av kommunanvisade nyanlända. Kommunen har kommit överens med fastighetsägare och hyresvärdar om att de bistår med lägenheter som kommunen tar ansvar för. Kommunen har stått som förstahandshyresgäst och ansvarat för att betala hyran medan den boende är hyresgäst och ansvarar för sina hyresinbetalningar till kommunen.

– Vårt samarbete med hyresvärdarna har fungerat väldigt bra. Våra nya kommuninvånare trivs och har skött sig väl som hyresgäster. Vår ambition är att förlänga och utveckla samarbeten med nuvarande samarbetspartners samt att utöka antalet samarbeten, säger Peder Ellison, chef för flykting och integration.

Även från branschorganisationen Fastighetsägarna GFR:s sida är man nöjda med samarbetet med kommunen.

– Samarbetet inom En väg in har varit en framgång för oss hittills. En trygg samverkansform, med plats för dialog, där fastighetsägare och kommun skapar tillit till varandra. Det innehåller tydliga kanaler och ansvarsområden, för att på bästa möjliga vis stödja kommunens behov av bostäder för berörda målgrupper. Det är upp till fastighetsägaren att bedöma vad och hur man kan stötta. Enskilda lägenheter runt om i kommunen är lika viktigt som exempelvis blockhyresavtal. Glädjande är att samarbetet lett fram till överenskommelser mellan fastighetsägare och kommun som säkerligen inte kunnat bli av annars, sägerBjörn Lundborg, Näringspolitiskt ansvarig i samverkan, Fastighetsägarna GFR

Några av de fastighetsägare som för samtal med kommunen om fortsatt samarbete är Stångåstaden, Botrygg, Mannersons och Willhem. Samarbetsavtalet med Länsförsäkringar sträcker sig till och med 2018.

– Detta samarbete går hand i hand med Willhems ständigt pågående arbete med hållbar utveckling i våra områden. Vårt sociala hållbarhetsarbete genomförs både i egen regi och tillsammans med andra och vi ser fram emot ett fortsatt bra samarbete med Linköpings kommun, säger Peter Särud, fastighetschef på Willhem.

Fastighetsägare som kommunen har avtal med idag:

  • Stångåstaden
  • Willhem
  • RE Fastigheter
  • Lundbergs
  • Lidéns Fastigheter
  • Mannersons Fastighets AB
  • Botrygg AB
  • Länsförsäkringar

För mer information kontakta Peder Ellison, Linköpings kommun, telefon 013-26 36 45, Björn Lundborg, Fastighetsägarna GFR, telefon 013-24 86 64 eller Peter Särud, Willhem, telefon 013 327 03 37.

Kontakter

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping har 157 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum