Fastighetsägarna

Fastighetsföretag ger Skara toppbetyg

Dela

Fastighetsföretag i Skara anser att näringslivsklimatet i kommunen är gynnsamt. Det visar undersökningen Fastighetsföretagarklimatet från Fastighetsägarna. I Skara har index stigit under lång tid, och i årets undersökning får kommunen en topplacering. Av 22 deltagande kommuner hamnar Skara på andra plats bakom Mjölby. Framför allt är de svarande nöjda med hur kommunen hanterar planärenden och bygglov.

Fastighetsägarna har sedan 2006 låtit Demoskop mäta hur det står till med fastighetsföretagarklimatet i 22 kommuner. Undersökningen granskar hur fastighetsföretagare ser på samarbetet med kommunen, hur förutsättningar för lönsamhet ser ut, samt hur man upplever service, avgifter och handläggningstider.  I årets undersökning får Skara 99 indexpoäng, vilket är näst högst av samtliga kommuner. Genomsnittet är 90 indexpoäng.  

De svarande är bland annat nöjda med hur planärenden och bygglov samt handläggningstider hanteras i kommunen. I årets undersökning uppger 76 procent att de är nöjda med hur planärenden hanteras, vilket kan jämföras med snittet för samtliga kommuner som är 41 procent.  

- Resultatet är glädjande men ingen överraskning. Jag kände sen tidigare till att Skara gör ett väldigt bra arbete när det gäller plan -och lovfrågor. Kommunen är ett föredöme i det avseendet säger Alma Ohlin, ansvarig näringspolitik på Fastighetsägarna i Skaraborg.

Även om mycket har blivit bättre sen senaste undersökningen är fastighetsföretag i Skara finns det dock några punkter som blivit sämre. Exempelvis tycker de svarande att kontakten med stadens politiker blivit något sämre. Färre än genomsnittet anser också att kommunen ställer rimliga krav på sophantering.  

- I Skara är fastighetsägarna generellt väldigt nöjda, så resultatet när det gäller sophantering är värt att notera. Jag vet att det finns missnöje även i andra kommuner i Skaraborg, säger Alma Ohlin. 

Kontakter

Om

Fastighetsägarna
Fastighetsägarna
Drottninggatan 33, Box 16132
103 23 Stockholm

https://www.fastighetsagarna.se/

Vi arbetar för en väl fungerande fastighetsmarknad


Fastighetsägarna är branschorganisationen som arbetar för en väl fungerande fastighetsmarknad. Våra 15 000 medlemmar äger och hyr ut bostäder och lokaler över hela landet. Vi representerar såväl de största börsnoterade fastighetsbolagen, kommunägda bostadsbolag som privata fastighetsföretag och bostadsrättsföreningar.

Följ Fastighetsägarna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Fastighetsägarna

Fastighetsföretag i Borås ger Borås Stads engagemang i centrum toppbetyg15.6.2021 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Fastighetsägare i Borås anser att det skett en stor förbättring av kommunens engagemang i centrum och att politikerna i Borås är mer tillgängliga. Däremot är fastighetsägarna missnöjda med Borås Stads handläggningstider och kommunala avgifter. Det visar den senaste undersökningen av fastighetsföretagarklimatet som genomförs bland Fastighetsägarnas medlemmar i Borås vartannat år.

Mindre ensamhet och mer kultur i framtidens stadskärna8.6.2021 08:07:00 CEST | Pressmeddelande

Hemarbete och naturupplevelser istället för shopping under pandemin slog hårt mot stadskärnorna. Inför omstarten av samhället har Fastighetsägarna och HUI Research tagit fram rapporten ”Stadsliv med människan i centrum” som en del av Cityindex 2021. Medverkande forskare, beteendepsykolog och riksarkitekt berättar bland annat om hur en tillgänglig stad botar ensamhet och hur kulturen blir avgörande för stadskärnan i framtiden.

Utred effektivare direktstöd till företag istället för hyresrabattstöd19.5.2021 13:00:12 CEST | Pressmeddelande

Det återinförda hyresrabattstödet för första kvartalet 2021 har inte använts i den omfattning regeringen tidigare trodde. Regeringen bör därför utreda hur befintliga och nya direktstöd till företag kan bli effektivare istället för att undersöka möjligheten att förlänga hyresrabattstödet ytterligare en period. Den uppmaningen riktar idag Fastighetsägarna till regeringen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum