Einar Mattsson

Fastighetsteknikerna Thomas och Jörgen är bäst i test

Dela

Kollegorna Thomas Thyrsson och Jörgen Magnusson ansvarar sedan drygt 20 år för att ta hand om skötseln av Brandkontorets 19 fastigheter i Stockholm. Deras kunskap om husen och proaktiva förhållningssätt ger nöjda hyresgäster.

Fastighetsteknikerna Jörgen Magnusson och Thomas Thyrsson utanför en av de fastigheter som Einar Mattsson förvaltar åt Brandkontoret.
Fastighetsteknikerna Jörgen Magnusson och Thomas Thyrsson utanför en av de fastigheter som Einar Mattsson förvaltar åt Brandkontoret.

Thomas och Jörgen startar sin arbetsdag klockan 6.45 i någon av fastigheterna på Kungsholmen, Norrmalm, Östermalm, Gärdet eller Gamla stan. De åtgärdar droppande kranar, kontrollerar värmen i lägenheter och rycker ut om det blivit stopp handfatet. Funktionerna i övriga huset ska också fungera. De ser till att maskinerna i tvättstugorna snurrar och går, kontrollerar att soporna är tömda, och att det inte stå saker i utrymningsvägarna.

Och allt detta är de onekligen bra på! I AktivBo:s hyresgästenkät gav hyresgästerna i Brandkontorets fastigheter Sveriges bästa betyg till allmänna utrymmen. Men på frågan om vad de gör rätt – är Thomas och Jörgen blygsamma.

— Vi vet faktiskt inte. Vi gör bara det vi ska. Men det är en bra grundnivå i husen och vi får väldigt få felanmälningar på allmänna utrymmen, säger Thomas.

— Vi besöker varje hus minst en gång i veckan och om vi ser att en lampa är trasig eller om det är något annat som behöver ordnas så fixar vi det självklart på en gång. Så kanske bidrar det till att hyresgästerna är nöjda, fyller Jörgen i.

Har lärt känna både husen och människorna

Sedan 2017 förvaltar Einar Mattsson Brandkontorets fastigheter och både Thomas och Jörgen ingår sedan dess i driftgruppen med totalt 80 fastighetstekniker, drifttekniker och specialister på utemiljö.

— Det ger bra stöd. Nu är det bara att ringa till en kollega om vi behöver något, och det finns bra rutiner för inköp och leverantörer, berättar Thomas.

Utanför huset stannar hyresgästerna och pratar, ställer frågor om planteringarna och hur man gör om man behöver anmäla ett fel i lägenheten. Efter drygt 20 år har Thomas och Jörgen lärt känna både husen och hyresgästerna.

— Det bästa med det här jobbet är att det är varierat och att vi träffar trevliga hyresgäster, säger Jörgen.

— Det är också roligt att lösa problem. Allt är inte självklart och då krävs det erfarenhet, fantasi och en smula envishet, säger Thomas och skrattar.

Fakta om enkätundersökningen

Vartannat år får hyresgästerna i Brandkontorets fastigheter tycka till om boendet och den service de får av Einar Mattsson som förvaltar huset de bor i.

I senaste mätningen fick allmänna utrymmen bästa resultatet i Sverige med 93,6% nöjda hyresgäster. Allmänna utrymmen innehåller frågor kopplade till de gemensamma ytorna i fastigheten och hyresgästerna tar ställning till vad de tycker om underhåll, utformning och trivsel i entré och trapphus, möjligheter att boka tvättider och utrustningen som finns i tvättstugan.

​​​​​​​Serviceindex var 84,6% jämfört med ett branschmedel 81,7%. 86% angav att de kan tänka sig att rekommendera Einar Mattsson som förvaltare.

Nyckelord

Bilder

Fastighetsteknikerna Jörgen Magnusson och Thomas Thyrsson utanför en av de fastigheter som Einar Mattsson förvaltar åt Brandkontoret.
Fastighetsteknikerna Jörgen Magnusson och Thomas Thyrsson utanför en av de fastigheter som Einar Mattsson förvaltar åt Brandkontoret.
Ladda ned bild
Fastighetstekniker Jörgen Magnusson ser till att allt fungerar som det ska i tvättstugan.
Fastighetstekniker Jörgen Magnusson ser till att allt fungerar som det ska i tvättstugan.
Ladda ned bild
Fastighetstekniker Thomas Thyrsson kontrollerar fastighetens portar och lås.
Fastighetstekniker Thomas Thyrsson kontrollerar fastighetens portar och lås.
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Länkar

Om

Om Einar Mattsson Fastighetsförvaltning AB 
Einar Mattsson Fastighetsförvaltning AB förvaltar drygt 14 200 bostädersamt kommersiella lokaler till ett värde om 63 miljarder kronor. Bolaget förvaltar bostäder och lokaler för en bred och etablerad grupp av fastighetsägare såväl som Einar Mattssons 6 000 egna bostäder. Med ett långsiktigt perspektiv på fastighetsaffären och gedigen kunskap erbjuder Einar Mattsson fastighetsägare en trygg, personligoch proaktiv förvaltning i syfte att utveckla kundens fastighetsvärden. Bolaget är en del av Einar Mattsson-koncernen som har varit verksam på Storstockholms bygg- och fastighetsmarknad sedan 1935. Koncernens övriga verksamheterutgörs av fastighetsägande, byggproduktion, projektutveckling och övriga investeringar.  

 Läs mer om oss på www.einarmattsson.se och Facebook 

Följ Einar Mattsson

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Einar Mattsson

Einar Mattsson: Markanvisning för bostäder och LSS-boende i Bredäng27.6.2022 07:23:00 CEST | Pressmeddelande

Exploateringsnämnden i Stockholms stad har fattat beslut om att ge Einar Mattsson en direktmarkanvisning i del av fastigheterna Sätra 2:1 och Vingårdsmännen 1 om ca 6800 m² ljus BTA. Här ska Einar Mattsson utveckla och bygga ca 75 nya bostadsrätter i ett kvarter. Platsen är fint belägen mot naturmark och det är nära till både kommunikationer och service i Bredängs centrum. Einar Mattsson lägger särskild vikt vid trygghet och hållbarhet vid utformningen av fastigheten.

”Lyssna till dem som inte säger något”— fredagsporträttet med Mikael Dimadis17.6.2022 10:00:00 CEST | Blogginlägg

En av våra mesta livsnjutare, som aldrig säger nej till ett möte där kaffe och något till ingår, är projektledare Mikael Dimadis. En nyfiken, initiativtagande, positiv och pigg person för alla i hans omgivning. Här får vi ta del av hans resa inom koncernen och hur han rör sig obehindrat mellan samba i Rio och gråvattenprojekt i det familjeägda beståndets fastigheter.

Einar Mattssons klimatmål och färdplan för halverat avtryck i nyproduktion16.6.2022 15:27:23 CEST | Nyheter

Einar Mattssonkoncernen har ett övergripande mål om halverade klimatutsläpp till 2030 En mycket viktig pusselbit i det arbetet är att halvera klimatavtrycket som vår nyproduktion står för. Därför har Einar Mattsson Projekt AB formulerat delmål och en färdplan för att nå ända fram. Projektutvecklingschef Sara Albrecht har varit drivande i arbetet och haft gott stöd av ett flertal medarbetare särskilt projektutvecklare Alexandra Buttazzoni samt VD Peter Svensson och hållbarhetsutvecklingschefen Johanna Wikander.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum