Enköpings kommun

Fåtal nya fall av corona inom vård och omsorg

Dela

Under veckan har två nya konstaterade fall av corona inom den kommunala hemtjänsten rapporterats till vård- och omsorgsförvaltningens stab. Båda kunderna vårdas på sjukhus.

– Den minskade smittspridningen i våra verksamheter ser ut att hålla i sig, säger Lotta Tronêt, förvaltningschef vård- och omsorgsförvaltningen.

– Vaccinationerna mot covid-19 pågår bland våra kunder och personal. På äldreboendena är vaccinationerna av både kunderna och personalen så gott som klara. Inom hemtjänsten och hemsjukvården pågår vaccinationerna av kunderna och i veckan startade även vaccinationerna av personalen, säger AnnaKarin Bye, medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS).

Viss lättnad i besöksrutinerna efter vaccinationerna

Vård- och omsorgsverksamheternas besöksrutiner fortsätter att gälla efter vaccinationerna, men en viss lättnad görs som blir besökarens ansvar.

– Vi märker att vi i takt med att kunder och personal blir vaccinerade får frågor från anhöriga om besöksrutinerna inte längre behöver följas. Myndigheterna är tydliga med att vi alla måste fortsätta att följa de allmänna råden även efter vaccinationerna, säger Lotta Tronêt.

– Det betyder att våra medarbetare fortsätter att följa de rutiner och restriktioner som finns sedan tidigare. Vi fortsätter till exempel att använda visir och munskydd under hela arbetspasset tills myndigheterna säger annat.

– För dig som besökare gäller våra tidigare besöksrutiner fram till den anhöriges lägenhetsdörr. Hur besöket sedan genomförs är upp till den boende tillsammans med dig som besökare att avgöra. Där gör vi en viss lättnad. Även om vi fortsätter att uppmana till försiktighet får ni själva avgöra om ni ska ha fysisk kontakt och om du som besökare ska använda munskydd och visir. Vi fortsätter att erbjuda skyddsutrustning till alla som vill använda det.

Information om besöksrutinerna kommer inom kort att gå ut till boende, anhöriga och allmänhet.

Fast tid för telefonintervju

Vår förvaltningschef och medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) finns tillgängliga för intervju på telefon varje onsdag klockan 16–16.20.

Nyckelord

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum