Stockholms stad

Fatbursparkens pop up-park invigd

Dela

Idag invigdes Fatbursparkens pop up-park som Stockholms stad skapat på ett tidigare arbetsområde för Citybanan.

Fatbursparkens tillfälliga pop up-park är ett samarbete mellan trafikkontoret, exploateringskontoret och Södermalms stadsdelsförvaltning. Parken är belägen norr om gångstråket i Fatbursparken och kommer att finnas på plats under sommarsäsongen 2017 och 2018. Den ingår i Stockholms stads satsning på trivsammare vistelsemiljöer och ökat stadsliv. I år är det fler sommargågator, sommartorg och pop up-parker än någonsin tidigare – både i innerstaden och i ytterstaden.

Bland parkens växter och möbler finns en allmän grill, ytor för food-trucks, bordtennisbord och bytesbibliotek. Parken bemannas av sommararbetande skolungdomar mellan den 12 juni och den 11 augusti. När parken är bemannad finns det möjlighet att låna sällskapsspel som kubb och trädgårdsyatzy.

För mer information:

Trafikkontoret: Erik Johansson-Söderberg, pressansvarig 
08-508 26282 
erik.g.johansson@stockholm.se

Nyckelord

Bilder

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

+46 8 508 290 00http://stockholm.se/presskontakt

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum