Avioniq AB

F.d. flygvapenchefen Mats Helgesson tar plats i styrelsen.

Dela

Avioniq rekryterar respekterad ledare med lång erfarenhet av arbete på högsta nivå inom försvaret. Helgesson tar med sig bred expertis och ett unikt kontaktnät in i styrelsearbetet.

Avioniq är innovatörer inom avancerade mjukvarusystem för flygplan med specialinriktning mot AI-baserade beslutsstöd för stridspiloter och flygstridsledare i den militära flygarenan. Företagets huvudinriktning är kostnadseffektiva förbättringar av stridseffekten i flygsystemen genom strategiskt och taktiskt övertag i luftrummet.

Bolaget grundades 2015 av en grupp med erfarna Gripen-piloter, dataingenjörer och doktorer i sensorfusion samt beteendevetenskap.Ett unikt team där spetskompetens inom artificiell intelligens (AI) går hand i hand med mångårig erfarenhet från stridsflyget.

Under första halvåret 2020 fick verksamheten ett värdefullt tillskott på styrelsenivå. Mats Helgesson, tidigare flygvapenchef (2015-2019), är en respekterad ledare med lång erfarenhet av arbete på högsta nivå inom det svenska försvaret.

– Med mångårig erfarenhet av militär flygverksamhet och att dessutom ha fått uppleva introduktion och utveckling av det luftstridskoncept som kallas BVR-strid känns det utmärkt att få möjligheten att vara en del av Avioniq, säger Helgesson.

– Jag hoppas att kunna bidra med ett strategiskt perspektiv och att kommunicera till samt att identifiera rätt aktörer för att Avioniq och dess produkter ska få den spridning och uppmärksamhet som behövs för att goda krafter ska kunna genomföra en effektiv luftstrid.

Mats Helgesson valdes in i styrelsen vid en extra bolagsstämma 8 juni och har påbörjat sitt uppdrag som fullvärdig styrelseledamot. Helgesson är delägare i Avioniq.

– Vi presenterade tidigt vår huvudprodukt Rattlesnake för Mats och han var väldigt positiv, säger Mikael Grev, vd, Avioniq. När han gick av som flygvapenchef kändes det självklart för oss att fråga om han ville sitta med i vår styrelse.

– Eftersom Avioniq drivs av f.d. flygvapenpiloter har alla ett stort förtroende för Mats, fortsätter Grev. Nu ser vi chansen att dra full nytta av hans kunskap och kontaktnät. Två egenskaper som blir viktiga i det strategiska arbetet framöver.

Kontakter

Bilder

Om

Avioniq AB
Avioniq AB
Borgarfjordsgatan 12
164 55 Kista

https://www.avioniq.se/

Avioniq grundades 2015 av erfarna Gripen-piloter, dataingenjörer och doktorer i sensorfusion samt beteendevetenskap. Bolaget är innovatörer inom mjukvaruutveckling för flygplan i den militära flygarenan. Vårt specialistområde är AI-baserade beslutsstöd för stridspiloter och flygstridsledare. Mer information om Avioniq hittar du på vår hemsida.

Följ Avioniq AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Avioniq AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum