Brynäs IF

Felix Sandström till HV71

Dela

Brynäs IF bekräftar idag att avtalet med målvakten Felix Sandström är avslutat. Från och med idag måndag 12/2 representerar Felix Sandström SHL- klubben HV71.

Brynäs IF bekräftar idag att avtalet med målvakten Felix Sandström är avslutat. Från och med idag måndag 12/2 representerar Felix Sandström SHL- klubben HV71.

Felix Sandström (född 1997) kom från moderklubben IK Huge till Brynäs IFs U16-lag och har sedan dess spelat med både Brynäs J18 och J20 innan han säsongen 15/16 fick kontrakt med herrtruppen. Sandström har tillhört herrtruppen fram till december 2017, då han efter en tids sjukfrånvaro lånades ut till IK Oskarshamn i Hockeyallsvenskan. Nu idag bekräftar HV71 att Felix Sandström skrivit på kontrakt med klubben.

-Vi har under en tid haft en dialog med Felix, en mycket bra dialog där vi främst fokuserat på att hitta en lösning som är bra för Felix ´s framtid och fortsatta utveckling. Han har representerat Brynäs IF både som junior och som senior, vi är mycket stolta över hans utveckling hos oss och vi önskar Felix all lycka i framtiden. Övergången till HV71 sker med god anda genom ett gott samarbete med Felix som spelare och mellan oss i klubbarna, berättar Stefan Bengtzen, sportchef Brynäs IF.

Brynäs IF fortsätter den pågående säsongen att representeras av två målvakter i herrtruppen, David Rautio och Linus Fernström.

-Vi har ett bra målvaktspar i David och Linus som vi känner oss trygga med. Tidigare i februari fick vi in Fredrik Mikko som ny målvaktstränare, en roll som vi inte haft under en period då Pecka Alcén varit sjukskriven. Vi är i ett avgörande läge, då åtta viktiga matcher i grundserien återstår och det är 24 poäng kvar att spela om inför stundande slutstrider. Nu när Mikko kommit in har både truppen och speciellt målvakterna fått ny energi och vi känner att det sker bra saker, säger Stefan Bengtzén, sportchef Brynäs IF.  

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Brynäs IF
Brynäs IF
Gavlehovsvägen 13
806 33 Gävle

+46 (0)26-54 46 60http://www.brynas.se/

Brynäs IF är en anrik förening som bildades 1912. Vi har många medlemmar och supporters över hela Sverige och vårt varumärke är välkänt. 
Brynäs IF har en gedigen historia som vi vill värna om samtidigt som vi alltid blickar framåt och ser alla möjligheter som finns med vår fina Gavlerinken Arena. 
Vid sidan av den sportslige verksamheten bedriver även Brynäs IF den sociala verksamheten En bra start, som arbetar för att fler barn och unga ska få en bra start i livet.

Följ Brynäs IF

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Brynäs IF

Brynäs IF går för hjärnforskningen - i premiärmarsch för sportens framtid1.7.2019 11:30:00 CESTPressmeddelande

Hjärnskakningar är det kanske största hotet mot vår sports framtid. I vår strävan mot en mer hållbar hockey dedikerar vi hemmapremiären 19/20 till att belysa och uppmärksamma frågan. Därför bjuder vi nu in till en stor premiärmarsch den 21 september – där vi laddar upp för matchen mot Färjestad samtidigt som vi går för hjärnforskningen tillsammans med insamlingsfonden Bissen Brainwalk.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum