Åklagarmyndigheten

Fem män häktade för inblandning i synnerligen grovt narkotikabrott

Dela

Norrköpings tingsrätt har i dag häktat tre män i åldrarna 17 - 42 år misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott i Östergötlands län. Ytterligare två män i fyrtioårsåldern häktades för medhjälp till synnerligen grovt narkotikabrott.

- Jag valde att begära männen häktade för synnerligen grovt narkotikabrott eftersom jag anser att narkotikabrottet har utgjort ett led i en organiserad form av verksamhet som syftar till att driva handel med narkotika i stor omfattning, förklarar kammaråklagare Anna Lander som leder förundersökningen vid Åklagarkammaren i Norrköping.

Förundersökningen fortsätter nu med att säkra bevisning genom kriminaltekniska undersökningar och analyser av narkotika som har tagits i beslag. Ett viktigt arbete är också att kartlägga kopplingen mellan de nu misstänkta personerna.

Kammaråklagare Anna Lander arbetar intensivt med förundersökningen och kan därför inte svara på några ytterligare frågor.

Målnummer i Norrköpings tingsrätt: B 740-20.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

Fem män begärs häktade för synnerligen grovt narkotikabrott i Vallentuna7.7.2020 10:09:43 CESTPressmeddelande

I fredags kväll gjordes ett beslag av en stor mängd narkotika i Vallentuna i norra Stockholm. Fem män greps av polis och anhölls av åklagare under lördagen på sannolika skäl misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott. Åklagare har nu begärt de misstänkta häktade vid Attunda tingsrätt. Häktningsförhandlingarna hålls i dag tisdag och beräknas vara avslutade strax efter klockan 15. Åklagaren är tillgänglig för kommentarer på telefon efter den sista förhandlingen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum