Umeå kommun

Fem miljoner i stöd till drift av föreningsanläggningar

Dela

Under fritidsnämndens sammanträde beslutades om fördelning av driftstöd på totalt cirka fem miljoner kronor till ett flertal föreningsägda anläggningar.

– Det är en stor summa pengar som vi nu kan fördela till föreningar som skapar värde för invånare i kommunen. Vi ger bidrag till föreningar så de kan sköta om och underhålla lokaler och anläggningar både inom- och utomhus, säger Ari Leinonen (S), fritidsnämndens ordförande. 

Stöd går till bland annat fotbollsplaner, isbanor, elljusspår, tennisbanor, badplatser, golfanläggningar, ridanläggningar, skoterleder, fiskeplatser, samlingslokaler och friluftsanläggningar.  

– Det känns bra att det är så många föreningar i byar som sökt och nu får medel. Det behövs för att vi ska ha en levande landsbygd, säger Lennart Johansson (M), vice ordförande i fritidsnämnden. 

Budgeterade medel för stöd till föreningsägda anläggningar uppgår till 6 804 500 kr varav kulturnämnden bidrar med 461 000 kr till drift av samlingslokaler. På fritidsnämndens sammanträde beslutades om driftstöd på 5 020 099 kr. Resterande del av anläggningsstödet, 1 784 401 kr, avsätts för investeringsstöd som fördelas på fritidsnämndens möte i april. 

Om bidrag till anläggningar 

Från och med 2021 har bidragsreglerna reviderats och stöd till anläggningar består nu av två delar, driftstöd som syftar till att täcka delar av driftskostnader för föreningsägda lokaler och anläggningar samt investeringsstöd som syftar till att skapa förutsättningar för nybyggnationer och renovering av föreningsägda anläggningar.

Mer information:

Ari Leinonen (S)
ordförande
fritidsnämnden
070-567 92 14
ari.leinonen@umea.se 

Lennart Johansson (M)
vice ordförande
fritidsnämnden
070-330 37 45
lennart.johansson@umea.se 

Stefan Hildingsson
fritidschef
070-343 26 80
stefan.hildingsson@umea.se

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Parterna överens om slutreglering för Lundabron13.7.2021 15:09:18 CEST | Pressmeddelande

Umeå kommun och bygg- och anläggningsföretaget Veidekke har kommit överens om kostnaderna för bygget av Lundabron. Uppgörelsen fastställdes av Tekniska nämnden vid ett extra sammanträde i dag. – Bron är uppskattad och mycket välanvänd av Umeåborna. Samtidigt blev den betydligt dyrare än planerat, vilket verkligen bekymrat oss. Det här måste vi självklart dra lärdomar av, säger Lena Karlsson Engman, ordförande för Tekniska nämnden, Umeå kommun.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum