Svenskt Trä

Fem nya, inspirerande sommarprojekt i limträ

Dela

Branschorganisationen Svenskt Trä delar även denna sommar med sig av expertråd och tips på snygga och användbara limträprojekt som alla hemmafixare kostnadsfritt kan ta del av. I år har antalet byggbeskrivningar utökats med instruktioner för fem projekt, bland annat en pergola och utedusch.

– Limträprojekten är enkla att förverkliga när man har en tydlig instruktion att följa, säger Johan Fröbel, chef teknik och handel på Svenskt Trä.

Sommar, sol och semester. Det våras för utesäsongen vilket innebär att det är dags att börja planera för årets byggprojekt. Limträ används främst som bärande konstruktionsmaterial till både små och stora byggnader, men fungerar även utmärkt för  byggprojekt till trädgårdsrummet och hemmet. I dag har de flesta bygghandlare limträ på lager och kan snabbt och enkelt bistå med material.

– Vi märker att allt fler upptäcker fördelarna med limträ som är ett både starkt, beständigt och miljövänligt material med många goda egenskaper och användningsområden. Det är tacksamt att arbeta med och konstruktioner i limträ ger en varm och trivsam känsla i alla miljöer, både inne och ute. Många uppskattar även att det är en svensk närproducerad råvara som bidrar till lägre klimatpåverkan, säger Johan Fröbel. 

Redan nu ligger fem nya projekt uppe på Svenskt Träs sajt byggbeskrivningar.se. Den som vill kunna samla vänner och bekanta för lite barhäng hemma i trädgården hittar instruktioner till en inbjudande bar med barpallar. En lekfull gungställning går garanterat hem hos de yngsta och den som vill snygga till utemiljön kan välja mellan att bygga en stilren pergola, en svalkande utedusch eller varför inte ett soptunneskydd som döljer de trista tunnorna i plast. Varje projekt presenteras med en instruktionsfilm, tydliga bilder, sprängskiss, mått och beskrivningar som är enkla att följa. 

– Det känns roligt att vi även denna sommar kan addera fem nya limträprojekt till våra byggbeskrivningar. De är uppskattade och ökar förutsättningarna att fler ska våga sig på ett byggprojekt. Limträ är ett bussigt och snyggt material som verkligen väcker skaparglädjen hos hemmasnickaren, säger Johan Fröbel. 

Läs mer på byggbeskrivningar.se

Byggbeskrivningar
Byggbeskrivningar.se visar på ett enkelt sätt hur man lyckas med sitt byggprojekt, både översiktligt och i detalj. Här finns till exempel pedagogiska beskrivningar i form av ritningar, realistiska illustrationer och instruktionsfilmer, samt möjlighet att måttanpassa och skriva ut materialspecifikationer, arbetsritningar och underlag för bygglovsansökan. På byggbeskrivningar.se finns även ett dimensioneringsprogram som hjälp för att beräkna dimensioner för till exempel takbalkar, nockbalkar, pelare eller golv- och altanbjälkar i konstruktionsvirke, limträ eller lättbalkar. 

Samtliga 19 limträprojekt med byggbeskrivningar och instruktionsfilmer

Utedusch

Bar och barpallar

Soptunneskydd

Gungställning

Pergola 2

Köksö

Drivbänk 

Robotgräsklipparskydd

Sänggavel

Utegym

Loftsäng

Limträbord

Limträbänk

Grillbänk

Torkställning

Gunga

Pergola 1

Arbetsbord

Odlingslåda

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Svenskt Trä
Svenskt Trä
Storgatan 19
Stockholm

08-762 72 60https://www.svenskttra.se

Svenskt Träs huvuduppdrag är att bredda marknaden för, och öka värdet på, svenskt trä och träprodukter inom byggande, inredning och emballage. Genom att inspirera, informera och sprida kunskap lyfter vi fram trä som ett konkurrenskraftigt, förnybart, mångsidigt och naturligt material. Svenskt Trä driver också viktiga bransch- och handelsfrågor för sina medlemmar.

Svenskt Trä representerar svensk sågverksnäring och är en del av branschorganisationen Skogsindustrierna. Svenskt Trä företräder också svensk limträ- och förpackningsindustri samt har ett nära samarbete med svensk bygghandel och trävarugrossisterna.

Svenskt Trä värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs integritetspolicyn här.

Följ Svenskt Trä

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenskt Trä

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum