Åklagarmyndigheten

Fem personer anhållna misstänkta för mutbrott i Skåne

Dela

Fyra personer är anhållna misstänkta för att ha tagit emot muta och en person är misstänkt för givande av muta under en pågående upphandling i Region Skåne.

De misstänkta brotten har pågått mellan december 2017 och januari 2020 i Malmö.

Målnummer i Malmö tingsrätt: B 12749-20.

Personerna anhölls under gårdagskvällen och i dag på morgonen. Åklagaren måste på torsdag respektive fredag kl. 12 ta ställning till om personerna ska begäras häktade eller släppas på fri fot.

Förundersökningsledare är kammaråklagare Thomas Forsberg vid Riksenheten mot korruption. Han är inte tillgänglig för media under dagen. När ny information finns kommer den att lämnas i ett pressmeddelande.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum