SEAT Sverige

Fem stjärnor för nya SEAT Tarraco i Euro NCAP

Dela
  • SEAT’s nya stora SUV får Euro NCAP:s högsta, femstjärniga säkerhetsklassning
  • Höga betyg för Tarracos enastående förmåga att skydda vuxna passagerare och barn i bilen, såväl som oskyddade trafikanter
  • Tarraco använder sig av de senaste aktiva säkerhetssystemen med robust passiv teknik för att sätta standarden när det gäller säkerhet
  • Den stora SUV:en demonstrerar, precis som SEAT’s övriga modeller, märkets engagemang för att utveckla så säkra bilar som möjligt

Martorell, 2019-03-11. – Den senaste modellen i SEAT’s största produktoffensiv, nya SEAT Tarraco, har fått fem stjärnor av Euro NCAP och fortsätter därmed märkets tradition av att utveckla bilar som inte bara möter kraven från en bred kundgrupp utan dessutom är bland de säkraste bilarna på marknaden.

Euro NCAP:s testmetoder blir mer krävande för varje år allteftersom antalet tester och dess noggrannhet ökar. Alla bilens egenskaper kontrolleras och testerna mäter dels bilens förmåga att skydda vuxna passagerare, barn i bilen och oskyddade trafikanter samtidigt som de utvärderar bilens mer avancerade förarstödssystem.

I alla scenarion bedömde Euro NCAP att passagerare och trafikanter var väl skyddade om en olycka skulle inträffa. SEAT Tarraco fick betygen 97 % för skydd av vuxna passagerare (bland det högsta betyg som någonsin uppnåtts), 84 % för barn i bilen, 79 % för oskyddade trafikanter och 79 % för förarstödssystem.

”Tarraco uppnådde en enastående säkerhetsklassning i Euro NCAP:s krävande tester – ett resultat som reflekterar den vikt vi lagt på säkerhet när vi utvecklade vår största SUV samt vårt engagemang för att garantera högsta nivåer av både aktiv och passiv säkerhet i alla modeller vi tillverkar” säger Luca de Meo, VD för SEAT.

Tarraco genomgick en rigorös serie tester för att avgöra dess säkerhetsnivå. Skydd för vuxna passagerare fastställs med hjälp av tester som omfattar frontalkollisioner med 40 % överlappning, en styv barriär som är lika bred som bilen samt test med sidobarriär och stolpkrocktest. Utöver det utförs whiplashtester och tester av autonom nödbromsning (AEB) med ett brett spektrum hastigheter och bilar.

När det gäller skydd av barn i bilen bedöms tre huvudsakliga aspekter: skyddet som erbjuds av bilbarnstolar, fordonets möjligheter att inhysa bilbarnstolar med olika storlek och utformning och tillgängliga åtgärder för säker transport av barn i bilen.

SEAT Tarraco utvecklades inte bara för att skydda passagerarna i bilen. Stor vikt lades även vid att också skydda oskyddade trafikanter. Euro NCAP:s test bedömer även den potentiella risken för skador på en fotgängares eller cyklists huvud, bäcken och ben, samt vad som kan göras för att minska eller förhindra kollision.Förutom detta bedöms även de viktigaste förarstödssystemen som hjälper föraren, samt hur de kan förbättra säkerheten.

Designad för att erbjuda optimal säkerhet

SEAT Tarraco erbjuder en mängd säkerhetssystem som bygger på en blandning av sensordata, vilka låter SUV:en se vägen framför sig och anpassa körningen på lämpligt sätt. Systemen omfattar bland annat Emergency Assist, Blind Spot Detection och Utkörningshjälp, Vägmärkesassistent, Bilköassistent och Light Assist samtidigt som SEAT för första gången även introducerar två nya säkerhetssystem: Pre-Crash Assist och Rollover Assist.

Systemet Pre-Crash Assist kan reagera på endast 0,2 sekunder om det skulle registrera att en olycka är på väg att inträffa genom att spänna säkerhetsbältena, aktivera bilens varningsblinkers, rulla upp fönstren och stänga solluckan för att skydda passagerare i kupén. Rollover Assist är ett system som kan registrera om bilen slår runt och, om det är aktiverat, då utlöser krockgardinerna och bältessträckarna.Lägg till Front Assist med cykelidentifiering, lane assist och nödsamtalsfunktion vilket gör SEAT Tarraco till en av marknadens säkraste SUV:ar.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

SEAT Sverige
SEAT Sverige



http://www.seat.se

SEAT är det enda företaget med full kapacitet för att designa, utveckla, tillverka och marknadsföra bilar i Spanien. SEAT ingår i Volkswagengruppen och har sitt huvudkontor i Martorell (Barcelona). Det multinationella företaget exporterar 80% av sina fordon och i över 80 länder. 2018 sålde SEAT 517.600 fordon globalt.

I Sverige sålde SEAT 7,488 bilar under 2018, en ökning med 16 procent och en marknadsandel på 2 procent. SEAT är ett av de snabbast växande bilmärkena på svensk och europeisk marknad.

SEAT-gruppen har mer än 15.000 anställda på sina tre produktionsenheter i Barcelona, El Prat de Llobregat och Martorell där de populära Ibiza, Arona och Leon tillverkas. Dessutom tillverkas Ateca och Toledo i Tjeckien, Tarraco i Tyskland, Alhambra i Portugal och Mii i Slovakien.

I SEAT Technical Centre arbetar 1000 ingenjörer med innovation och utveckling. Denna ”kunskapsbank” för företaget är också Spaniens största investerare i R&D och har verkat sedan 1975. I linje med företagets åtagande för minskad miljöpåverkan arbetar SEAT mot minskade utsläpp och ökad energieffektivitet, liksom återvinning och resursoptimering.

Följ SEAT Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SEAT Sverige

15.000 anställda på SEAT avbryter sitt arbete under en timme för att öka medvetenheten om klimatförändringarna22.4.2021 18:23:38 CEST | Pressmeddelande

För att uppmärksamma Earth Day genomförde SEAT S.A. idag #Project1Hour. Ett globalt initiativ som syftar till att öka medvetenheten om klimatförändringarna. Under en timme tog de 15.000 medarbetarna på SEAT en paus i arbetet för att istället ägna sig åt denna fråga och diskutera åtgärder man kan göra för att minska klimatförändringarna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum