ŠKODA Sverige

Fem stjärnor för nya ŠKODA KAROQ i krocktest

Dela

- ŠKODA KAROQ levererar enastående aktiv och passiv säkerhet - Imponerande betyg för vuxenskydd: 93 av 100 poäng - Nya KAROQ är företagets andra modell som belönas med fem stjärnor under 2017 - Samtliga sju ŠKODA-modeller har femstjärnigt krockskydd Fem stjärnor av fem möjliga – nya ŠKODA KAROQ imponerar i krocktesterna hos det oberoende testinstitutet Euro NCAP. Det innebär inte bara att KAROQ är en av de säkraste kompaktsuvarna som rullar på vägarna – det betyder också att hela ŠKODAs modellutbud har fem av fem stjärnor i krocktester.

- Vi är mycket glada över att även nya ŠKODA KAROQ passerade Euro NCAPs tuffa tester med flaggan i topp, säger ŠKODAs utvecklingschef Christian Strube. 
- Vi arbetar konstant med att optimera både den passiva och den aktiva säkerheten i våra modeller för att utveckla såväl skyddet för åkande och fotgängare som de aktiva säkerhetssystemen. Nya KAROQ är utrustad med flera assistanssystem som fram till nu bara varit tillgängliga i högre och dyrare fordonssegment, säger Strube.

Euro NCAP gav vuxenskyddet i nya KAROQ hela 93 poäng av 100 möjliga och organisationen berömde whiplash-skyddet vid påkörning bakifrån. Dessutom slog man fast att KAROQs autobromssystem fungerar mycket tillfredsställande vid stadskörning och det undvek nästan samtliga kollisioner. Euro NCAP gav också full poäng för skyddet av fotgängarnas ben och även högt betyg åt skyddet för fotgängarens huvud i händelse av en kollision.

Nya KAROQ är den andra ŠKODA-modellen som belönas med femstjärnigt krockskydd under 2017 och därmed är också ŠKODA en av få tillverkare vars hela modellutbud har fem stjärnor från Euro NCAPs tester.

Mycket av den höga säkerheten kommer genom det vridstyva och rigida chassit, de tilltagna deformationszonerna i kupén och användningen av såväl höghållfast stål som ultrahöghållfast. Bilen har sju krockkuddar som standard och barnstolar kan fästas genom Top-Tether och Isofix. Om bilen skulle bli påkörd bakifrån skyddar de specialutvecklade WOKS-nackstöden för att reducera risken för en whiplash-skada och det proaktiva säkerhetsystemet märker dessutom om en kollision är närstående och spänner åt såväl säkerhetsbälten som stänger alla sidorutor för att mildra konsekvenserna.

Nya KAROQ är också utrustad med ett stort antal kameror såväl som radar- och sensorbaserade förarassistanssystem. Front Assist-radarn fungerar som autobroms med fotgängarigenkänning och det finns även system som skyddar mot korsande trafik om föraren exempelvis backar ut från en trång parkeringsplats – eller helt enkelt riskerar backa in i något. 
Andra säkerhetsfunktioner är bland annat den adaptiva farthållaren, filhållningsassistenten, kameran som läser av trafikskyltar, eCall, kökörningsassistent och trötthetsvarnare.

Euro NCAP är en oberoende organisation som grundandes 1997 och som har Europeiska transportmyndigheter, bilistklubbar och försäkringsbolag som ägare.

Är du journalist och önskar ytterligare information? Kontakta Erik Gustafsson, pressansvarig ŠKODA Sverige, 08-120 811 54, 073-500 65 92, erik.gustafsson@skoda.se  

ŠKODA AUTO

  • är en av världens äldsta biltillverkare. Företaget grundades 1895 – under bilismens allra första tid. I dag har företaget fortfarande sitt huvudkontor i Mladá Boleslav.
  • erbjuder för närvarande modeller som: CITIGO, FABIA, RAPID, OCTAVIA, KAROQ, KODIAQ and SUPERB.
  • levererade fler än 1 miljon bilar till kunder globalt 2016.
  • har varit en del av Volkswagen Group sedan 1991. Volkswagen Group är en av de mest framgångsrika biltillverkarna i världen. Tillsammans med koncernen utvecklar och tillverkar SKODA bilar, såväl som komponenter, motorer och växellådor.
  • har verksamhet på tre platser i Tjeckien och producerar bilar i Kina, Ryssland, Slovakien, Algeriet och Indien genom koncernsamarbeten, samt i Ukraina och Kazakstan genom lokala samarbetspartners.
  • har över 30 000 medarbetare globalt och finns på fler än 100 marknader.

Kontakter

Bilder

Om

ŠKODA Sverige
ŠKODA Sverigehttp://www.skoda.se
ŠKODA AUTO
är en av världens äldsta biltillverkare. Företaget grundades 1895 – under bilismens allra första tid. I dag har företaget fortfarande sitt huvudkontor i Mladá Boleslav.
• erbjuder för närvarande modeller som: FABIA, RAPID, OCTAVIA, KAROQ, KODIAQ and SUPERB.
• levererade fler än 1,2 miljoner bilar till kunder globalt 2017.
• har varit en del av Volkswagen Group sedan 1991 som är en av de mest framgångsrika biltillverkarna i världen. Tillsammans med koncernen utvecklar och tillverkar SKODA bilar, såväl som komponenter, motorer och växellådor.
• har verksamhet på tre platser i Tjeckien och producerar bilar i Kina, Ryssland, Slovakien, Algeriet och Indien genom koncernsamarbeten, samt i Ukraina och Kazakstan genom lokala samarbetspartners. har över 30 000 medarbetare globalt och finns på fler än 100 marknader.

Följ ŠKODA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från ŠKODA Sverige

Rekordmånga leveranser samt högre försäljningsintäkter och rörelseresultat för ŠKODA första halvåret 20173.1.2018 13:52Pressmeddelande

Rekordmånga leveranser: Ökning med 2,8 procent till 585 000 bilar Försäljningsintäkterna ökade med 22,6 procent till 8 720 miljarder euro Rörelseresultat på 860 miljoner euro, ökning med 25,5 procent Södertälje, 31 juli 2017 – Framgångarna för ŠKODA fortsätter. Under första halvåret 2017 ökade den tjeckiska biltillverkaren såväl antalet leveranser som omsättningen och vinsten. Från januari till juni ökade leveranserna till kunder med 2,8 procent till rekordhöga 585 000 bilar. Försäljningsintäkterna växte med 22,6 procent till 8 720 miljarder euro och jämfört med samma period förra året ökade rörelseresultatet med 25,5 procent till 860 miljoner euro. ”ŠKODA växte starkt även under första halvan av 2017”, säger företagets CEO Bernhard Maier. ”Vårt moderna och attraktiva modellutbud utökades i februari med en viktig komponent, nya ŠKODA KODIAQ, som tagits emot extremt väl av kunderna. Efterfrågan är fortsatt hög och arbetet i fabrikerna går på full kapacitet. Vi ser optimistiskt på det an

ŠKODA firar sitt mest framgångsrika motorsport-år någonsin – fortsätter med Tidemand/Andersson13.12.2017 08:00Pressmeddelande

Med en världsmästartitel, fem regionala mästerskapstitlar och hela 14 nationella är 2017 utan tvekan det mest framgångsrika motorsport-året i företagets historia. Bilen, ŠKODA FABIA R5, dominerar WRC 2-mästerskap runt om i världen i händerna på såväl fabriks- som privatteam. Världsmästarna Pontus Tidemand och Jonas Andersson fortsätter hos ŠKODA Motorsport som till 2018 dessutom kommer med sin yngsta föraruppställning någonsin till världsmästerskapet WRC 2.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum