Region Örebro län

Fem vaccinationsnoder - här ska Örebro läns invånare bli vaccinerade

Dela

Vaccinationerna mot covid-19 kommer huvudsakligen att ske på fem olika platser i Örebro län. Nu är det klart vilka lokaler som ska bli vaccinationsmottagningar på tre av dessa platser.

Region Örebro län har på uppdrag av Regeringen ansvaret för att vaccinera länets invånare mot covid-19. Det kommer att ske i hyrda lokaler på fem platser i länet, så kallade vaccinationsnoder.

- Vi vill minimera belastningen på den befintliga vården och har därför valt externa lokaler. Vi vill ha ett fåtal centrala lösningar för att få en så optimal hantering av vaccinet som möjligt. Lokalerna är lättillgängliga och har bra parkeringsmöjligheter, säger Stellan Johansson, utvecklingsledare i Region Örebro län.

Klart med lokaler på tre platser

Vaccinationerna kommer att ske i Lindesberg, Karlskoga, Hallsberg och på två platser i Örebro. På sikt kan det även bli aktuellt med fler ställen. På tre av platserna är det klart vilka lokaler som ska användas.

  • Karlskoga: Transcoms före detta lokaler på Skrantahöjdsvägen
  • Lindesberg: Libos före detta kontor på Banvägen
  • Örebro: Prologgatan 3 i Boglundsängen

- Utöver dessa lokaler har vi ambitionen att kunna använda Conventum arena i Örebro. Det pågår också arbete med att hitta en lämplig lokal i Hallsberg, säger Olof Schnürer, fastighetsförvaltare i Region Örebro län.

Äldre personer vaccineras först

Regionen följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer när det gäller i vilken ordning vaccinationerna ska genomföras. De som ska vaccineras först är personer som bor på särskilda boenden för äldre eller har hemtjänst, personal som arbetar nära personer på äldreboenden och inom hemtjänsten samt vuxna personer som bor tillsammans med personer som har hemtjänst.

Lokalerna ska vara redo att tas i bruk i mitten av januari. När vaccinationerna kan starta beror på när vaccinet finns tillgängligt.

Kontakt

Stellan Johansson, utvecklingsledare i Region Örebro län

Telefon: 019-602 72 44

E-post: stellan.johansson@regionorebrolan.se

Olof Schnürer, fastighetsförvaltare i Region Örebro län

Telefon: 019-602 77 66

E-post: olof.schnurer@regionorebrolan.se

Kontakter

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum