LO

Feministiskt stipendium till regionalt skyddsombud från Musikerna

Dela

Årets facklig-feministiska stipendium på 50 000 kronor tilldelas Meta Fagerström från Musikerna. Med projektet #upptilldans vill hon förbättra arbetsmiljön för kvinnliga dansbandsmusiker.

- Kvinnor i dansbandsbranschen har drabbats särskilt hårt av de restriktioner som coronapandemin medfört i kultursektorn. De tillhör en del av LO-familjen som sällan uppmärksammas av allmänheten. Därför känns det givet att just det här projektet får årets stipendium, säger Susanna Gideonsson, LOs ordförande.

Med hjälp av LOs feministiska stipendium kommer berättelser från kvinnliga dansbandsmusiker samlas in, vilket bland annat ska resultera i både närverksträffar och en manifestation.

- Dansbandskulturen är en av våra största folkrörelser och borde vara inkluderande - inte exkluderande. Mitt mål med projektet är att sätta fokus på sexuella trakasserier och andra former av diskriminering, som är en del av många kvinnliga dansbandsmusikers vardag, säger Meta Fagerström, RSO och aktiv styrelseledamot i Musikerförbundets avd. 14.

Stipendiet kommer att delas ut på LOs representantskap den 15 oktober. 

Kontakter

Om

LO
LO
Barnhusgatan 18
105 53 Stockholm

http://www.lo.se

LO är en sammanslutning av fjorton svenska fackförbund. LO har till uppgift att leda och samordna LOs och förbundens strävanden att tillvarata arbetstagarnas intressen på arbetsmarknaden och inom näringslivet. LO ska också verka för en samhällsutveckling på grundval av politisk, social och ekonomisk demokrati präglad av jämlikhet och jämställdhet.

Följ LO

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från LO

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum