Svenska Basketbollförbundet

Femte raka guldet för Luleå Basket

Dela
Dynastin Luleå Basket tog sitt femte raka SM-guld genom att besegra Udominate med 92-72 i den fjärde finalen. Luleåguarden Jessica Thomas blev utsedd till finalseriens MVP.

Efter en fantastisk tredje match i finalserien mellan de senaste årens dominanter i Basketligan dam vände serien tillbaka söderut till Umeå. De fyrfaldiga regerande mästarinnorna Luleå Basket hade matchboll och darrade aldrig på manschetten.

Luleå Basket tog kommandot direkt och förde matchen från start till mål. Även om hemmalaget genom en trepoängare av Tiffany Brown i den andra perioden temporärt tog ledningen tillhörde matchen bortalaget.

Det avgörande rycket gjorde Luleå direkt efter halvtidsvilan. 14-2 på de inledande tre minuterna i den tredje perioden blev avgörande. Trots frenetiska försök från hemmalaget att komma ikapp kunde mästarinnorna hålla undan och säkra sitt femte raka SM-guld.

Till finalseriens MVP utsågs Jessica Thomas då hon var "bäst över hela finalserien med två toppmatcher på hemmaplan. Elegant och högprocentig."

Udominate - Luleå Basket 72-92 (39-42)
Poäng Udominate: Kiesel 25, Begic 10, Kvederaviciute 9, Hansson 8, Koop 7, Mazionyte 3.
Poäng Luleå: Hamson 23, Motley 21, Thomas 19, Barthold 14, Nyström 10, Nnamaka 5.
Publik: 1250

Luleå vinner finalserien med 3-1 i matcher.

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild

Om

Besöksadress Trålgränd 2
Stockholm

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.