Linköpings kommun

Festival för cosplay mot nytt publikrekord

Dela

Nu startar cosplayfestivalen NärCon i Linköping och mycket talar för ett nytt publikrekord. Uppemot 9 000 entusiaster väntas samlas för cosplay, spel och uppträdanden.

Från cosplayparaden i Linköping 2014. Foto: Cecelia Olsson, Närcon.
 

– Vi blir någonstans mellan 8 000 - 9 000 deltagare i år, ännu vet vi inte riktigt utan det beror på försäljningen på plats, säger Samuel Anlér, huvudansvarig för NärCon 2014.

Närcon är en festival för östasiatisk populärkultur i Linköping hålls 28-31 juli på Campus Valla vid Linköpings universitet. På programmet står bland annat visningar av animefilmer (tecknade filmer), e-sport, tv-spel, musikframträdanden och cosplay.

– Jag ser otroligt mycket fram emot årets NärCon, min förhoppning är att de satsningar och förbättringar vi gjort i år kommer leda till att detta blir det bästa någonsin, säger Samuel Anlér.

Liksom tidigare år kommer flera stora och kända gäster i cosplayvärlden.

– Nu i sommar är 20:e gången NärCon arrangeras och evenemanget ser väldigt annorlunda ut mot när jag startade det 2002. Anledningen till att vi fortsätter växa år för år och att NärCon är så pass populärt tror jag är för att vi hela tiden utvecklas och förändras allt eftersom popkulturen utvecklas, säger Samuel Anlér.

För några av de stora gästerna som kommer i år, se http://2016.narcon.se/ och under kategorin "Featured".  Det är de sidor som syns från start på festivalens hemsida.

Festivalen är öppen för alla, men arrangören rekommenderar att deltagarna fyllt minst tretton år.

Fredag 29 juli genomförs en Cosplayparad.

Evenemanget pågår dygnet runt på Campus Valla, där universitetet ligger. Deltagarna sover på festivalområdet. Det finns både sovsalar och ett tältområde.

Bakom NärCon står NärCon Eventbyrå AB och evenemanget arrangeras av tusentals eldsjälar, med stöd av Linköpings kommun.

Kontakt för NärCon: Samuel Anlér, 0737-390249.

Pressfoton från Närcon finns i bifogad länk till Flickr. Fotografens namn måste återfinnas vid publicering, vem som har tagit respektive foto finns i informationen till respektive bild:

Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Nyckelord

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Bilder

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum