Spring Wine & Spirits AB

FETTERCAIRN WAREHOUSE 2 SMALL BATCH NO.003

Dela

Den 29 april släpps ett begränsat antal flaskor av Fettercairn Single Malt Whisky Warehouse 2 Small Batch No. 003, den tredje utgåvan i destilleriets exklusiva serie. Whiskyn har lagrats i tre olika och mycket noga utvalda fat i destilleriets legendariska Warehouse 2. Totalt släpps 900 flaskor i systembolagets tillfälliga sortiment. Priset är 719 kronor och har artikelnummer 41178.

Nu släpps ett begränsat antal flaskor av Fettercairn Single Malt Whisky Warehouse 2 Small Batch No. 003. Whiskyn ingår i Fettercairns nya serie av exklusiva släpp som hade lanseringspremiär förra året. Då släpptes Warehouse 2 Small Batch 1 och 2. Tyvärr fick inte Sverige en enda flaska, då de sålde slut på ett ögonblick i Europa. I år har vi dock fått allokering av Small Batch 3, mycket tack vare att Fettercairn 12 på kort tid har blivit så populär. Alla Fettercairns Small Batch görs bara en enda gång i begränsad upplaga. Just denna upplaga är lagrad på tre olika fat. Fettercairn är annars känt för sina äldre årgångar lagrade på (endast) bourbonfat. Fettercairn Single Malt Whisky Warehouse 2 Small Batch No. 003 är därför en unik whiskyupplevelse på många sätt.

Det anrika destilleriet Fettercairn hyllar sitt ursprung genom att låta varje flaska prydas av Skottlands nationaldjur – enhörningen. Sedan Sir Alexander Ramsay etablerade destilleriet år 1824 har deras signum varit att fånga det renaste uttrycket av whiskyns karaktär. Destilleriet är beläget i hjärtat av skotska Highlands, ett landskap som i det närmaste är som gjort för whiskytillverkning. Fettercairn ligger i byn med samma namn, precis vid bergsfoten av mäktiga och mytomspunna Cairngorms. Destilleriet kan därför använda det kristallklara bergsvattnet både som ingrediens och för att kyla kopparpannorna under destillering.  

Warehouse 2 Batch No.003 är den tredje utgåvan i destilleriets exklusiva The Collection. Det är en single malt som lagrats i tre olika och mycket noga utvalda fat: begagnade bourbonfat, romfat och franska ekfat som tidigare har huserat rött vin. Faten fylldes år 2015. Whiskyn har sedan dess fått mogna i destilleriets mytomspunna Warehouse 2, där optimala lagringsförhållanden råder. Warehouse 2 Batch No.003. butljerades år 2022.

Det här är förstås ett fantastiskt exempel på destilleriets rena, komplexa, fruktiga och uppfriskande husstil. Doften bjuder på toner av nyslungad honung, mango, brioche, kakao, skogsbär inslag av rosenvatten. Smaken är komplex och uppfriskande med fruktiga inslag av passionsfrukt, papaya, röda bär, druvmust, kanderade mandlar, söta kryddor och ljunghonung. Eftersmaken är välbalanserad och lång. Servera som avec, precis som den är. 

Art.nr: 41178 | Pris 719 kr | Volym: 700 ml | Alk.halt: 50,6 % vol.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Spring Wine & Spirits AB
Spring Wine & Spirits AB
Box 3006/Vårby allé 39
143 03 Vårby

08 672 77 00http://www.springwine.se/

Spring Wine & Spirits AB importerar, säljer och marknadsför vin och sprit. Spring Wine & Spirits har 35 medarbetare och är ett helägt dotterbolag till Spendrups Bryggeri AB. Sedan starten 1995 har Spring Wine & Spirits vuxit till att bli ledande distributör av vin till Sveriges restaurangmarknad och en av de större leverantörerna av ett brett sortiment till Systembolaget. Spring Wine & Spirits representerar ett 80-tal vin- och spritproducenter på den svenska marknaden. De största varumärkena i portföljen är bland annat Cantina Zaccagnini, Apothic Wines, Dark Horse Wines, Pasqua, Codorníu, Barefoot Wines, Trapiche, Ogier, Laroche, Boschendal, El Coto, Cono Sur, Frescobaldi, McPherson, Plantation Rum, Tamnavulin och Shackleton.

Följ Spring Wine & Spirits AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Spring Wine & Spirits AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum