Film i Väst

Film i Väst förstärker organisationen med tre nyrekryteringar

Dela

Film i Väst förstärker nu sin organisation med tre personer – två nya rekryteringar som ska ingå i produktionsgruppen, en Senior Executive Co-productions och en talangansvarig, samt en ny avtalshandläggare. Ytterligare en person kommer inom kort att anställas till produktionsgruppen.

– Efter en gedigen rekryteringsprocess har vi nu hittat tre personer vi känner oss mycket nöjda med. Jag är säker på att de med sina kunskaper och erfarenheter kommer att bidra till att utveckla verksamheten och se till att vi tar ytterligare steg som en av Europas viktigaste samproducent och finansiär av film och tv, säger Mikael Fellenius, vd på Film i Väst.

Caroline Ljungberg anställs som Senior Executive Co-productions till produktionsgruppen på Film i Väst. Hon har lång erfarenhet inom filmdistribution och lansering av svensk och internationell biofilm i Sverige. Närmast kommer hon från en tjänst som marknadsansvarig på SF Studios, och har även tidigare arbetat som marknadsansvarig på Scanbox Entertainment och PR-ansvarig vid Stockholms Internationella Filmfestival. 

Jenny Luukkonen är ny talangansvarig efter Ami Ekström som gått vidare till Filminstitutet som kortfilmskonsulent. Jenny är kulturproducent och kommer närmast från Kultur i Väst där hon bland annat arbetat med talangsatsningarna FilmCloud och Frame Filmfestival. Jenny tillträder 13 februari på 20 % och fulltid från 6 maj.

Frida Strandberg är ny avtalshandläggare till den avtalsgrupp som bereder och förhandlar samproduktionsavtal och andra avtal på Film i Väst. Frida är nyutexaminerad från Juristprogrammet på Handelshögskolan i Göteborg. Frida tillträder 13 februari.

För mer information, kontakta:
Nina Sekund
Administrativ chef Film i Väst
nina.sekund@filmivast.se
072-7491500

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Caroline Ljungberg, ny Senior Executive Co-productions på Film i Väst
Caroline Ljungberg, ny Senior Executive Co-productions på Film i Väst
Ladda ned bild
Jenny Luukkonen, ny talangansvarig Film i Väst
Jenny Luukkonen, ny talangansvarig Film i Väst
Ladda ned bild
Frida Strandberg, ny avtalshandläggare på Film i Väst
Frida Strandberg, ny avtalshandläggare på Film i Väst
Ladda ned bild

Om

Film i Väst
Film i Väst
Åkersjövägen 4
46153 Trollhättan

0708-643736http://www.filmivast.se

Film i Väst är en av Europas mest framgångsrika regionala filmfonder och efter Svenska Filminstitutet näst största finansiären av svensk film och tv-drama. Sedan starten 1992 har Film i Väst samproducerat fler än 1 000 svenska och internationella långfilmer, tv-drama, dokumentär- och kortfilmer. Samproduktionerna har vunnit Oscar, Golden Globe, Emmy och European Film Awards. Även på världens främsta filmfestivaler som Berlin och Cannes har Film i Västs samproduktioner varit framträdande. Sammanlagt har Film i Västs samproduktioner vunnit 150 Guldbaggar. Till det kommer ytterligare 295 nomineringar. 2017 såg fler än 300 miljoner tittare någon av Film i Västs samproduktioner globalt. Film i Väst är en del av Västra Götalandsregionen, Sveriges ledande filmregion.

Följ Film i Väst

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Film i Väst

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum