Film i Väst

Film i Väst huvudpartner till Nordic Film Lab på Göteborg Film Festival

Dela

Sedan 2020 är Film i Väst huvudfinansiär av Nordic Film Lab, en exklusiv mötesplats för nyetablerade, professionella filmskapare i Norden. Utöver det är Film i Väst med och finansierar Discovery, där deltagarna från Nordic Film Lab kan pitcha sina långfilmsprojekt gentemot branschen i samband med Nordic Film Market. - Nordic Film Lab är Nordens främsta talangprogram för nya, tongivande kreatörer inom film, och för Film i Väst är det självklart att vara en del av den satsningen, säger Jenny Luukkonen, ansvarig för talang, korta format samt dokumentärfilm på Film i Väst.

Jenny Luukkonen, Film i Väst. Bild Gus Kaage Film i Väst
Jenny Luukkonen, Film i Väst. Bild Gus Kaage Film i Väst

Nu har årets 17 utvalda regissörer, producenter och manusförfattare från de nordiska länderna presenterats. Bland dem finns Tia Kouvo, regissör och manusförfattare baserad i Göteborg, vars kommande kortfilm Hollywood görs i samproduktion med Film i Väst. Det finns stora förhoppningar på deltagarna, då Nordic Film Lab historiskt har haft ett gott öga för talangfulla kreatörer. Bland tidigare deltagare hittar vi framgångsrika producenter och regissörer så som Eliza Jones, Ali Abbasi, Magnus von Horn och Sanna Lenken.

- Det är som vanligt en mycket intressant grupp som valts ut till årets upplaga. Norden har en rad nya talanger som låtit tala om sig på festivaler och biografer den senaste tiden, varav flera har deltagit i Nordic Film Lab, och vi vill genom vårt engagemang bidra till att vi fortsätter se framgångsrika kreatörer från vår del av världen, säger Jenny Luukkonen.

Nordic Film Lab är ett ettårigt program och fungerar som en plattform för djuplodande diskussioner om filmskapande och kreativitet. Första mötet under Göteborg Film Festival, som i år genomförs online, erbjuder deltagarna nätverksfrämjande aktiviteter, filmvisningar, workshops, slutna master classes, presentationer och samtal med internationellt tongivande filmskapare. Gruppen träffas också i Oslo och i Helsingfors senare under året.

Nordic Film Lab möjliggörs tack vare Göteborg Film Festival, Film i Väst, Norsk Filminstitutt, Det Danske Filminstitut, Finnish Film Foundation och Svenska Filminstitutet.

Här kan du läsa mer om de utvalda deltagarna. 

Här kan du läsa mer om Nordic Film Lab. 

Jenny Luukkonen, Film i Väst, jenny.luukkonen@filmivast.se 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Jenny Luukkonen, Film i Väst. Bild Gus Kaage Film i Väst
Jenny Luukkonen, Film i Väst. Bild Gus Kaage Film i Väst
Ladda ned bild

Om

Film i Väst
Film i Väst
Åkersjövägen 4
46153 Trollhättan

0708-643736http://www.filmivast.se

Film i Väst är en av Europas mest framgångsrika regionala filmfonder och efter Svenska Filminstitutet näst största finansiären av svensk film och TV-drama. Sedan starten 1992 har Film i Väst samproducerat fler än 1 000 svenska och internationella långfilmer, TV-drama, dokumentär- och kortfilmer. Samproduktionerna har vunnit Oscar, Golden Globe, Emmy och European Film Awards. Även på världens främsta filmfestivaler som Berlin och Cannes har Film i Västs samproduktioner varit framträdande.  Film i Väst är en del av Västra Götalandsregionen, Sveriges ledande filmregion.

Följ Film i Väst

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Film i Väst

Film i Västs samproduktion Nelly Rapp – Monsteragent uttagen till Berlins filmfestival 20218.2.2021 13:16:02 CETPressmeddelande

Barnfilmen Nelly Rapp – Monsteragent har blivit uttagen att tävla om en Kristallbjörn i sektionen Generation Kplus under Berlins filmfestival 2021. Priset hyllar filmprestationer riktat till den yngre publiken. Filmen är regisserad av Amanda Adolfsson och har producerats av SF Studios, Jon Nohrstedt och Niklas Larsson, med stjärnskottet 11-åriga Matilda Gross i huvudrollen som Nelly Rapp. Filmen är inspelad i Kungälv och samproducerad med Film i Väst.

Fem Guldbaggar till Film i Västs samproduktioner25.1.2021 22:03:08 CETPressmeddelande

Vid kvällens direktsända gala för 2020 års bästa filmer fick Film i Västs samproduktioner ta emot fem Guldbaggar. Två var fick Bohusläninspelade Breaking Surface och Kungälvsinspelade Nelly Rapp: Monsteragent. En fick Alingsåsinspelade Min pappa Marianne. - Vi gratulerar vinnarna till sina välförtjänta Guldbaggar. Fem Guldbaggar är en bra utdelning ett mycket märkligt filmår. Vi är stolta som samproducenter och extra glada för att de spelats in i Västra Götalandsregionen, säger Kristina Börjeson, produktionschef på Film i Väst.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum